Obitelji poginulih vatrogasaca razočarane oslobađajućom presudom Draženu Slavici: “Ma bijes, tuga, žalost. Da imam, pucala bi sa svih strana”

Najavljuju daljnju borbu za istinu.


Obitelji vatrogasaca poginulih 2007. na Kornatima, razočarane su oslobađajućom presudom Draženu Slavici kojem se jedinom, i to dvaput, sudilo za najveću tragediju hrvatskoga vatrogastva. Najavljuju daljnju borbu za istinu. Reakcije na presudu “pljušte” sa svih strana. Dok resorni ministar priznaje sporost sustava, premijer kaže da vjeruje stručnjacima i teoriji da su životi 12 ljudi ugašeni eruptivnim požarom.


I 14 godina nakon Kornatske tragedije, na leđima obitelji poginulih vatrogasaca je teško breme patnje i boli. Ajka Crvelin 2007. izgubila je sina i supruga.

I ne miri se, kaže, s tim da nitko za to godinama ne odgovara.

“Ma bijes, tuga, žalost. Sve živo. Da imam, pucala bi sa svih strana. Da imam iz čega. Grozno, grozno se osjećam”, kaže Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca.

Iako, kaže, ne smatra da se za smrt 12 vatrogasaca trebalo suditi samo jednom čovjeku.

“Ima poviše njega, na klupi bi ih bilo deset, a ne samo jedan”, kaže Crvelin.Presuda zadarskog Županijskog suda dobila je pravomoćni sudski epilog. Vrhovni sud odlučio je da bivši šibenski vatrogasni zapovjednik nije kriv za Kornatsku tragediju. A sinoć je, samo za Dnevnik NoveTV, otvorio dušu.

“Evo nakon 14 godina ipak, pao mi je kamen sa srca”, rekao je Slavica.Odvjetnik jedinog preživjelog vatrogasca Frane Lučića tvrdi kako je činjenica da ni nakon toliko godina ne znamo što se na Kornatu dogodilo i tko je za to kriv, poraz hrvatskog pravosuđa.

“Kako je moguće da se postupak vodi 13 godina protiv jedne osobe, naprave se toliki troškovi, i dođe se do, nažalost, da nemamo krivca”, pita se odvjetnik Šime Savić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime