Četvrtu godinu zaredom hrabra ekipa iz Trnbusa, sjeveroistočnog dijela nekoć slavne Poljičke knežije, prvi dan Nove godine obilježavaju skokom i kupanjem u hladnoj Cetini. Radi se “Lakomim avanturistima”, a ove godine su se njih dvojica odlučila na novogodišnji “kupanjac”.
To su Zdravko Rodić – Čakur i Petar Stanić.

Kao i svake godine, skače se na Stružici, prekrasnom kupalištu uz obalu Cetine kojemu svakog ljeta pristupa sve više izletnika i turista. Ove godine živa u termometru i u zraku i u rijeci pokazala je 6 Celzijevih stupnjeva.

– Do ove tradicije je došlo tako da je jedan od nas, Zdravko Rodić, usred ljeta kada je bilo 40 stupnjeva rekao da mu je toliko vruće da će se za Novu godinu kupati. Zdravko je najstariji među nama i kad on nešto kaže, mi svi “skačemo”. Nakon toga potpisali smo ugovor, a na dnu ugovora piše malim slovima “tko ne skoči, plaća janje”. Jedan od nas nije skočio i morat će ga ispeć. Puno je lakše nešto ispuniti usred ljeta, kada je vruće.

Naša grupa se zove “Lakomi avanturisti”. Najveća satisfakcija je ta što nas je tako nazvao Stipe Božić kada je vidio što mi radimo na Cetini. Vidio je što na Cetini radimo na kamionskim zračnicama i da vozimo rafting na njima bez ikakve opreme. Tada nas je prozvao “lakomim avanturistima“. Inače, prošlo ljeto smo nas deset cijelu Cetinu prošli svih 105 kilometara upravo na kamionskim zračnicama za sedam dana – kazao nam je Petar Stanić.

Ovogodišnji skok možete pogledati ovdje:

Inače, ove godine skakača je bilo manje nego lanjskih godina, ali razlog je opravdan. Naime, većina Lakomih avanturista ove se godine odlučila na novogodišnji odmor na Kupresu. To ih nije omelo u želji da i tamo pokažu svoj avanturistički duh pa su se na zračnicama razodjeveni do pasa spuštali niz snijeg.

Svim Lakomim avanturistima, bili na snijegu ili uz Cetinu, neka je sretna i uspješna 2019. godina!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime