Kaštelanske mažoretkinje su na 23. Državnom prvenstvu u mažoret plesu, održanom u Murskom Središću, u svoju bogatu klupsku riznicu pridodale još sedam medalja, čime su opravdale titulu višestrukih državnih prvakinja i ostvarile priliku da se predstave na europskom natjecanju u Lignanu u Italiji u listopadu 2019.

Na natjecanju koje je okupilo preko 800 natjecatelja iz 20 hrvatskih gradova, zlatne medalje Kaštelanke su osvojilie u kategorijama tradicionalni mažoret ples mlađi juniori i exhibition grupa mlađi juniori. Srebrne medalje pripale su duetu s rekvizitima seniori (Andrea Šalov i Klara Crnković) te exhibition grupi seniori, a brončane medalje za solo s rekvizitima kadeti (Doroti Jurić) te za kategorije tradicionalni mažoret ples juniori i paradna grupa seniori.

U klubu s bogatom tradicijom, koji ove godine obilježava 33. obljetnicu utemeljenja, ne skrivaju zadovoljstvo postignutim rezultatima,a upravo će Kaštela iduće godine biti domaćin ovog velikog natjecanja.

– Zahvalni smo organizatorima Udruzi mažoretkinja Mursko Središće i Hrvatskom Savezu amaterskih mažoret timova (HRSAM) na gostoprimstvu. Osjećali smo se zaista ugodno i moramo priznati da su našem klubu, ali i Gradu Kaštelima postavili visoku ljestvicu za organiziranje 24. državnog prvenstva koje će se održati u Kaštelima u svibnju 2020. Iznimno smo sretni što su naše cure osvojile gotovo sve u čemu su se natjecale. Naime, Kaštelanske mažoretkinje su se natjecale s deset koreografija, a osvojile su 7 medalja i još jednom se pokazale kao vrsni promotori svoga grada. Ovaj rezultat dokazuje potencijal naših cura, ali i sposobnosti naših trenerica Alene Rako i Ivone Bašić koje iz godine u godinu naš klub obogaćuju medaljama s državnih i europskih prvenstava. Osim natjecateljskog dijela posebno me raduje što su se cure lijepo družile i putovanje na sjever Hrvatske provele u dobroj atmosferi te sklopile nova prijateljstva s curama iz cijele Hrvatske – rekla nam je predsjednica kluba Dražana Krajina.

Osim domaćinstva državnog prvenstva Kaštelanske mažoretkinje očekuje i organizacija regionalnog natjecanja u mažoret plesu u lipnju ove godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime