Istok Splita se polagano pretvara u pravu meku za trgovačke lance i prodajne centre. Ne tako daleko od Super Konzuma na Sirobuji gradi se buduća velika zgrada trgovačkog centra Lidl. Tvrtka “Lidl Hrvatska” za ovaj zahvat ima sve potrebne dozvole, a kako se može vidjeti na fotografijama, na gradilištu se praši u “svih 16”.

Jedna stvar, ipak, rijetko kome ne ulazi u oko. Sjeverni zid budućeg trgovačkog centra prilično je blizu Ulici kralja Stjepana Držislava, odnosno magistrali. Zid je visok oko tri metra i mnogi se pitaju je li dovoljno udaljen od nogostupa i prometnice.

Iz Upravnog odjela za prostorno planiranje po ovom pitanju ističu:

– Za poslovnu građevinu trgovačke namjene na lokaciji navedenoj u vašem upitu izdana je građevinska dozvola od 28. prosinca 2018. godine te rješenja o izmjeni i dopuni građevinske dozvole od 6. ožujka i 17. travnja ove godine. Građevinskom dozvolom je određena udaljenost građevnog pravca od Ulice kralja Stjepana Držislava i iznosi minimalno 11,83 metra te je u spis priložena potvrda glavnog projekta od Hrvatskih cesta. Početak građenja je prijavila tvrtka ‘Lidl Hrvatska’ 30. svibnja ove godine – stoji u pisanom odgovoru ovog Upravnog odjela.

Lidlu smo poslali upit oko zida, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Kako izgleda gradilište budućeg trgovačkog centra, uvjerite se u priloženoj fotogaleriji.