Ministar Vili Beroš je potvrdio je danas da su u Splitu dva doma za starije detektirana kao izvor zaraze. Dio korisnika smješten je u KBC-u Split. Rekao je da se postupa, ali nije želio reći u kojim je to domovima.

Dalmacija Danas doznaje da je najmanje deset štićenika dva privatna doma za starije i nemoćne na širem splitskom području prebačeno tijekom srijede ujutro u splitsku bolnicu zbog pozitivnog nalaza na Covid-19! Radi se o domovima s područja Kaštela i Podstrane.

Prema našim informacijama, alternativni smještaj za oboljele starije osobe zatražen je ranije, no odluka o pravoj evakuaciji je donesena u srijedu kada su štićenici (osam s jedne te dvoje s druge lokacije) i prebačeni u KBC Split vozilima Hitne pomoći.

U privatnom domu u Podstrani u koji je ušla korona zatekli smo djelatnicu pod punom epidemiološkom zaštitom: maska, vizir, rukavice, “skafander’…

Na upit jeli istina da su štićenici u domu pozitivni na koronavirus, samo nam je odgovorila “e pa šta sad?”, te se vratila u unutrašnjost uz opasku da ima posla jer čeka dolazak Hitne. U domovima se, neslužbeno doznajemo, provode epidemiološki izvidi kao i dezinfekcija prostora.

Nakon dojave o pojavi korone u domu za starije i nemoćne u Kaštelima, uputili smo se na lokaciju gdje smo zatekli vozila Hitne pomoći koja su došla prevesti štićenike u bolnicu.

U prvom vozilu prevezene su četiri štićenice nakon čega je stiglo novo vozilo te je nastavljen postupak evakuacije.


Video nije dozvoljeno koristiti bez suglasnosti

Nazvali smo upravu Doma koji su nam prvotno kazali da moraju provjeriti o čemu se točno radi. Nakon nekoliko upućenih poziva Domu, na kontakt broj doma javio nam se muškarac koji je odgovorio da je u poslu i da se sad ne može time baviti.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime