Nove Plenkovićeve ministre podržalo 78 “ruku”

Sa 78 glasova 'za' izglasano je povjerenje sedmero novih ministara. HNS je time dobio dva člana Vlade, Blaženka Divjak postala je nova ministrica obrazovanja, a Predrag Štromar novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja te potpredsjednik Vlade

Sa 78 glasova ‘za’ izglasano je povjerenje sedmero novih ministara. HNS je time dobio dva člana Vlade, Blaženka Divjak postala je nova ministrica obrazovanja, a Predrag Štromar novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja te potpredsjednik Vlade.


Dražen Bošnjaković novi je ministar pravosuđa, a Lovro Kuščević novi ministar uprave. Tomislav Ćorić novi je ministar zaštite okoliša i energetike, a Davor Božinović novi ministar unutarnjih poslova. Na tim četirima pozicijama od smjene Mostovih ministara bili su državni tajnici. Marko Pavić postao je ministar rada i mirovinskoga sustava.

Sve Plenkovićeve nove ministre podržali su i Hrastov Hrvoje Zekanović i Tomislav Saucha.

Silvano Hrelja iz Hrvatske stranke umirovljenika naposljetku je glasao protiv ministara. Uz njega su protiv bili i zastupnici SDP-a, Mosta, tri zastupnika Živog zida, Goran Aleksić iz Snage, nezavisni Marin Škibola, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku te četvero HNS-ovaca, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić i Nada Turina Đurić. Njih četvero su od ovog trenutka zbog toga automatski isključeni iz stranke.

Prethodno, Plenković je objavio vijest da će zastupnik Nacionalnih manjina Furio Radin preuzeti mjesto potpredsjednika Sabora.

Neslužbeno doznajemo da je Tomislav Saucha službeno predao papire da se priključi Klubu zastupnika HNS-a. Time će formalno postati članom vladajuće većine, piše 24 sata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0