Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković okupio je vrhunske asove bijelog sporta koji će se predstavit publici na regionalnom “Adria Tour” događaju od 13. lipnja do 5. srpnja. U organizaciji Đokovića, “Adria Tour” će biti održan u gradovima širom jugoistočne Europe, a prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC Novak (13/14. lipnja), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. lipanja), zatim u Crnu Goru (27/28. lipnja) i u Banja Luku (3/4. srpnja). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedjelju, 5. srpnja gdje će Novak i Damir Džumhur odigrati ekshibicijski meč.

Pored Đokovića, koji će igrati sve turnire, najveća zvijezda ove sportske manifestacije bit će 26-godišnji Austrijanac Dominic Thiem, treći tenisač svijeta, trostruki grand slam finalist, osvajač 16 ATP pehara, uključujući i jedan iz masters 1000 serije u Indian Velsu.

Još velikih imena iz Europe najavilo je dolazak na dobrotvorni turnir koji je osmišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regije, među kojima su i programi “Novak Đoković” fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. Ujedno, želja organizatora je pomoći tenisačima da se vrate u formu i natjecateljski ritam uslijed situacije s koronavirusom.

Sistem koji će se primjenjivati je “Round Robin”, što znači da će svako da igra sa svakim u dvije grupe, od po 4 igrača. Konkretno, u subotu svaki tenisač će imati po dva meča, a u nedjelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih. Predviđeno je da se igra na dva dobivena seta, do četiri gema.

U slučaju da bude omogućeno prisustvo publike, ulaznice će moći osigurati za dvije sesije po danu, a termini će biti naknadno objavljeni. Program će biti upotpunjen i dublovima s poznatim ličnostima, kao i teniskim manifestacijama za djecu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime