Za izvođače je 2020. godina bila i još uvijek je u najmanju ruku zahtjevna. Težinu situacije na svojoj koži osjetili su i splitski stand-up komičari koji su bili primorani na pauzu koja je trajala gotovo tri mjeseca, a nakon povratka su radili u ograničenim uvjetima.

Nisu se dali pokolebati i unatoč svemu su imali radno ljeto, ponajprije zahvaljujući brojnim otvorenim pozornicama na našoj obali i otocima koje su im vratile optimizam. Nagli prekid u stvaralaštvu nadoknadili su pisanjem novog materijala i izvedbama tokom lipnja i srpnja u svojoj bazi Split Circusu, gdje od listopada nastavljaju s izvedbama novog repertoara.

Početak nove sezone odlučili su posebno obilježiti i podići na jednu novu izvedbenu razinu. Do sredine prosinca splitska publika će moći uživati u čak osam njihovih izvedbi u Amfiteatru Doma mladih (MKC). Nakon otvaranja sezone ovog vikenda, uslijedit će premijere potpuno novih solo show-ova Tomislava Primorca, Ivice Lazanea i Josipa Škilje, a potom i njihove najpopularnije tematske predstave.

Foto: Nikola Radovani

Za otvaranje sezone pripremili su izvedbu sastavljenu od njihovog najboljeg materijala i komentara na okolnosti koje su nas sve skupa zatekle proteklih mjeseci. Specifičnost ovih izvedbi je i ta što će biti zabilježene kamerama u svrhu novog specijala. Prvi specijal „Stand-up po splicki“ je na YouTube-u nešto više od godinu dana, a za to vrijeme pogledalo ga je preko 400.000 ljudi. Ekipa iz SplickeScene se nada ponoviti sličan uspjeh i novim specijalom koji će doduše imati drugačiji format. Zato ovog vikenda ne propustite pogledati što su pripremili Ivica Lazaneo, Josip Škiljo, Tomislav Primorac, Ante Travizi i Ivo Musulin.

Foto: Nikola Radovani

Zbog poštivanja epidemioloških mjera smanjen je kapacitet Amfiteatra Doma mladih (MKC) pa se show „Best Of SplickaScena – Special!“ odvija u dvama terminima: petak 2. listopada i subota 3. listopada s početkom u 20 sati. Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio i Croatia Tickets.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime