NOVA SNAŽNA CIKLONA POGODILA JADRAN Udari juga i preko 120 km/h, valovi do 6 metara, dio obale pod morem

Nevrijeme tek stiže prema Dalmaciji i očekuje se u noći sa subote na nedjelju

Subota donosi ekstremne vremenske prilike u dijelovima zemlje. Meteorološka vijest dana je rekordna listopadska toplina na istoku Slavonije i u Baranju. Živa u termometru tamo se danas penjala do nevjerojatna 33 Celzijeva stupnja, što je najviša vrijednost izmjerena u listopadu na tom području od početka službenih meteoroloških mjerenja.


Današnje najviše dnevne temperature zraka (Pljusak.com)

U isto vrijeme na Jadranu puše jako do olujno jugo koje u mnogim područjima ima olujne udare. Orkanski udari zabilježeni su na Lastovu gdje jugo ima udare do 125 km/j. Olujni udari preko 100 km/h zabilježeno su na DHMZ postajama Split i Zadar.

DHMZ javlja da su na otvorenom moru izmjereni valovi do 6 metara. Sljedećih nekoliko sati jugo će u dijelovima Dalmacije dodatno pojačati.

Tlak zraka i dalje pada te je na zapadu na razini mora pao ispod 1000 hPa. Uz obalu se javlja ciklonalna plima pa su niži dijelovi obale zbog plime i valova lokalno pod morem.

Kaštela / Frane Vukušić

STOBREČ / MARINA BLAŽEVIĆ

Dok do 19 sati u Dalmaciji nisu pale značajne količine oborina, ili se i dalje zadržalo suho, hladna fronta zahvatila je sjeverni Jadran. U zaleđu Kvarnera već je ponegdje palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Fronta se primiče središnjoj Hrvatskoj i Lici, a kasnije navečer zahvatit će Dalmaciju.


Satelitska snimka naoblake
Radarska snimka oborina

ESTOFEX za Dalmaciju u noći sa subote na nedjelju daje mogućnost lokalno jakog grmljavinskog nevremena s tučom, većim količinama oborina, a na moru ponegdje i pijavicama.

Stabilizacija vremena, barem prolazna, očekuje nas u nedjelju.ZADAR / SLAVKO ŠAIN

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime