Već 16. godinu zaredom dan iza Božića, odigrava se Memorijal Dino Petrinović – 4 kafića. Ove godine na turniru su nastupili Camel, Kauri, Tropic i Tempera. Pred više od 4 tisuće ljudi svoje nogometno umijeće pokazale su sadašnji i bivši nogometaši futsala i nogometa.

Turnir od svog početka ima humanitarni karakter, pa je i ove godine sav prihod od prodanih ulaznica ide za rehabilitacijski Centar Mir u Rudinama.

Prva polufinalna utakmica odigrala se između Tropica i Tempere u kojoj je Tropic slavio rezultatom 4:2. Obe ekipe su okupile jaka imena hrvatskog velikog i malog nogometa, pa su tako za Temperu nastupali Letica, Maloča, Šunjić, Musa, Bubalo, Kovačević, Bencun, Tomičić, Vukušić i drugi. Tropic je ekipu složio od jakih imena malog nogometa kao što su Božinović i Marinović te imena velikog nogometa Biliškov, Kukoč, Tomasov, Cipetić, Tomić, a vodio ih je izbornik Zlatko Dalić, koji je dočekan velikim pljeskom.

Drugu polufinalnu utakmicu odigrali su Camel i Kauri, a ekipa Camela predvođena velikim imenima hrvatskog nogometa je slavila rezultatom 3:2. Kauri je u svojim redovima okupio Ibričića, A. Vukovića, Pašalića, Caktaša, Ercega, Bradarića, Rebića, Štroka i druge. Camel se pak odlučio na ekipu sastavljenu od najvećih imena domaćeg nogometa, pa su tako za njih nastupali Pletikosa, Pršo, Prosinečki, Stanić, Mornar, Olić, Dario Šimić, a velike ovacije publike stigle su na prozivci Prosinečkog, Olića i Šimića.

Pred finalnu utakmicu odigrana je revijalna utakmica između raznih uzrasta ŽNK Marjan.

Finalni susret u Velikoj dvorani na Gripama odigrao se između ekipe Camela, predvođene legendama hrvatskog nogometa, i ekipe Tropica. Veterani Camela nisu uspjeli izdržati tempo koji su kreirali Livaja, Tomasov i Marinović te su na kraju poraženi rezultatom 6:3.

Tropic je tako drugu godinu zaredom zasluženo osvojio turnir, a iz njihovih redova titulu najboljeg igrača ponio je Dario Marinović, dok je najbolji strijelac turnira Marin Tomasov također stigao iz redova Tropica. Titulu najboljeg vrata turnira uzeo je Stipe Pletikosa, koji je svojim bravuroznim obranama na kraju spasio Camel i od većeg poraza.

Slavlje svih sudionika turnira nastavilo se u caffe baru Antique na Rivi.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0