Nastavljaju se burna politička događanja u Sinju koja su zahvatila čak i lokalne sportske klubove. Danas je stiglo priopćenje NL dr. Stipislava Jadrijevića u kojem su se obratili gradonačelnici i građanima Sinja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovana Gradonačelnice,

vi nas niste ni izabrali, pa nas vi nećete ni smijeniti! Niste nam dali ovlasti pa nam ih ne možete ni oduzeti! Nas su izabrali građani grada Sinja i oni nas jedini mogu smijeniti i oduzeti nam ovlasti! Zato koristimo ovu priliku da ih upoznamo sa štetom koju ste prouzročili našem gradu i predložimo načine izlaska iz ove političke krize.

 Poštovani građani grada Sinja,

obraćamo vam se kao legitimno izabrani zamjenici gradonačelnika i vijećnici Nezavisne liste dr. Stipislava Jadrijevića na lokalnim izborima 2017. godine.

Kao što vam je poznato, već neko vrijeme u Sinju se događa soliranje i samovolja gradonačelnice i bliske suradnice na štetu našeg grada. Među ostalim, započela je sa netransparentnim i štetnim postupkom javne nabave za izgradnju IEC Sinjska alka s parkiralištem, a u vezi s time i sa lošim izborom izvođača radova koji je bio čak 10 milijuna kuna skuplji od procijenjene vrijednosti nabave.

Gradonačelnica je, za razliku od zamjenika, izgubila povjerenje liste koja ju je predložila kao kandidatkinju na lokalnim izborima 2017. godine i bez čije podrške na izborima ne bi ni imala priliku obnašanja te časne dužnosti. Izgubila je povjerenje ne samo NL dr. Stipislava Jadrijevića, nego skoro svih vijećnika u Gradskom vijeću, kao i građana grada Sinja.

Zbog svega navedenoga Neovisna lista dr. Stipislava Jadrijevića smatra politički korektnim da gradonačelnica svoju upravljačku poziciju, koju nikada ne bi ni stekla da iza nje nije stajala lista,  vrati onima bez kojih nikada ne bi obnašala ovu dužnost.

U kojoj mjeri je došlo do raskoraka između gradonačelnice i zamjenika, svjedoči činjenica da neki od projekata s kojih gradonačelnica razrješuje zamjenike uspješno  se realiziraju, usprkos poteškoćama koje su isti zatekli od svog imenovanja. Nabrojit ćemo samo neke od projekata:

  • projekt „Sinj u sridu“ (kontrole SAFU-a bez primjedbi) – vrijednost 71.637.539,30 kn
  • projekt ZAŽELI – vrijednost 9.007.325,00 kn
  • projekt POS stanogradnja – donesene odluke o uključenju i kriterijima te sljedi javni poziv
  • pokrenuta procedura za dodjelu zemljišta na predjelu Radošić za zbrinjavanje mladih obitelji
  • potpisan ugovor za projekt „Aglomeracija Sinj“ – 370.000.000,00 kn

Gradonačelnica navodi kako zamjenicima oduzima ovlasti zastupanja Grada Sinja?

Zašto?

Zbog toga jer smo provođenjem novog postupka javne nabave „hale za jahanje“ uštedjeli preko 6,5 mil. kn.?

Ili zbog toga jer svoj posao radimo savjesno i odgovorno?

Gradonačelnice napravite barem jedan odgovoran potez i podnesite neopozivu ostavku!

Izlaz iz trenutne situacije vidimo kroz jedine dvije mogućnosti:

– podnesite neopozivu ostavku i prepustite rukovođenje gradom Sinjem legitimno izabranim zamjenicima gradonačelnika, koji svoj posao obavljaju odgovorno, pošteno i transparentno.

ili

–  podnesimo svi zajedno ostavke, vratimo mandate građanima Sinja i raspišimo nove izbore.

Mi smo spremni za sve opcije, a neka građani Sinja odluče što je najbolje za njih!

 

S poštovanjem,

Zamjenik gradonačelnika

Denis Glavan, oec.

 

Zamjenik gradonačelnika

Zlatko Ugrin, dipl. oec.

 

Klub vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića

Predsjednik Filip Klarić-Kukuz, mag. iur.”