U ponoć je istekla odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite kojom se ograničavalo radno vrijeme barova i klubova.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je najavio kako će odluka o ograničenju radnog vremena noćnih klubova do ponoći biti produžena.

“Ta odluka je bila donesena jer se epidemiološka situacija pogoršala. Nažalost, ne možemo reći da se poboljšala ovih dana, i to presumira da će odluka biti produžena”, kazao je Božinović, prenosi N1.

Božinović je sudjelovao na 30. obljetnici osnutka jedinice hrvatske policije te polaganju vijenaca za poginule i umrle pripadnike Antiterorističke jedinice Lučko.

Pozvao građane da pomognu oko viza za SAD

Novinari su Božinovića pitali i o mogućnostima da se u Hrvatskoj smanji broj odbijenih zahtjeva viza za SAD, kao jedan od uvjeta za potpuno ukidanje viznog režima.

Božinović je rekao da je riječ o procesu koji uključuje “cijeli niz poslova i bilateralnih dogovora i sporazuma”, što je redom obavljeno i potpisano. Rekao je da je prošle godine postotak odbijenih zahtjeva bio “nešto iznad 3 posto”. Stoga je apelirao na građane Republike Hrvatske da zahtjeve “podnose svjesni realnosti”, kako bi time pomogli “da nam se udio odbijenih smanji”.

Odluka istekla danas

Zabrana rada klubovima nakon ponoći uvedena je nakon što su se, kako je rekao Stožer, klubovi, prvenstveno oni na Jadranu, pokazali kao mjesta širenja koronavirusa.

”Moram istaknuti nekoliko vezanih činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na jadranskoj obali”, kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak sredinom kolovoza.

Prema toj odluci barovi i klubovi smjeli su raditi do ponoći. Odluka je inicijalno donesena 14. kolovoza pa produljena 27. kolovoza s rokom važenja do 7. rujna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime