Grad Solin je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja obilježio svečanim polaganjem vijenca na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Tom prilikom gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević podsjetio je što ovaj datum znači za sve Hrvate.

Prije 24 godine veličanstvenom Olujom smo okrunili četiri godine svih oružanih borbi Domovinskog rata, stvaranja Hrvatske vojske “ni iz čega”, borbe za priznavanje prava Hrvatske da bude svoja na svome … Sve se to stopilo u onaj povijesni trenutak podizanja zastave na kninskoj tvrđavi.

Nažalost, u ratu je poginulo preko 21.000 ljudi, mnogi se i danas vode kao “nestali”, zato je ovaj Dan hrvatske pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja uvijek dan ponosa i slave, opomena svim neprijateljima, ali i dan tužnog sjećanja na one koji fizički nisu s nama.

U to ime sam danas s predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata položio vijence na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima.

Čestitam svima, pobjednici smo, a sada se okrenimo novim izazovima i novim borbama, pokušajmo zajedno ostvariti, kao što je general Gotovina rekao, gospodarsku Oluju.
Hrvatsku smo obranili, sada je moramo održati – poručio je Ninčević ovom prilikom.