Ninčević Lesandrić: “Građanima jedino preostaje uzeti godišnji, pa da odrade i posao državnih službenika”

Danas se u Saboru vodila rasprava o godišnjem izvješću Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kojoj je nazočilo tek desetak saborskih zastupnika

U utorak se u Saboru vodila rasprava o godišnjem izvješću Hrvatske agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kojoj je nazočilo tek desetak saborskih zastupnika. Jedna od njih je Most-ova zastupnica, Ivana Ninčević Lesandrić koja je bila razočarana odazivom kolega zastupnika.


– Zanimljivo kako teme malog gospodarstva, malih poduzetnika i obrtnika, nikome nisu interesantne. A u kampanji svima puna usta gospodarstva. Previše agencija imamo koje ne rade svoj posao i tome jednostavno više treba stati na kraj. Poduzetnicima i obrtnicima državne institucije nisu na usluzi. Ako poduzetnici plaćaju državne službenike tada moraju znati koga i za šta plaćaju i sigurno ne uzimat godišnji za odradit i njihov posao – rekla je Ninčević Lesandrić.

Dodala je i da ako imamo agenciju koja nas košta određen iznos novca, onda ona to mora barem deset puta to opravdati na terenu, a državni službenici napokon stati u službu građana.

 

– Jedino nam je to spas za gospodarstvo i zapošljavanja i jedino na što možemo usmjeravati mlade ljude, izuzev zavoda za zapošljavanje i Irske! Ja vidim problem, vidim i rješenje, ali ne mogu sama. Upozorila sam na loše stvari, pohvalila dobre, dala rješenja. Sad ćemo pratiti šta se zaista i mijenja, kako bi mogli reagirati.- kaže Ninčević Lesandrić.

Cijelo izlaganje pogedajte u videu.


[fbvideo link=”https://www.facebook.com/poduzetnicki.centarsolin/videos/651698768356494/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0