Nina Kraljić: “Biseksualna sam”

"U čemu je problem, ja sam otvoreno biseksualna. Kratko i jasno to je stav iza kojeg stojim i cijenim jednako negativne koliko i pozitivne komentare", iskrena je Nina


Nina Kraljić, 28-godišnja pjevačica na društvenim je mrežama napisala poduži post nakon što se prethodno ‘obračunala’ s hejtericom na Facebooku koja ju je prozvala sotonisticom zbog fotografije koju je objavila. Osvrnula se na sve poteškoće na koje je naišla do sada te priznala kako su o njoj ljudi imali razne predrasude.


– Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu. To su bile riječi koje sam čula sa 17 godina od djelatnice jedne medijske kuće, kada sam se odlučila prijaviti na prvo malo ozbiljnije natjecanje, nakon puno bolesnih odricanja zbog mog glazbenog puta. Od selidbe od kuće s 13 godina, do batina kroz cijelu srednju školu. Još uvijek imam ožiljke na leđima – započela je Nina svoju ispovijest.

– Iako su me frizirali kao staru babu i gurali me u novinama kao hrvatsku Susan Boyle, samo jer smo pjevali istu pjesmu kroz slično natjecanje, prošla sam u finale, ali nisam mogla biti svoja. I tada mi se sa 17 godina govorilo da će te ako šutiš, kimaš glavom i ne pokazuješ previše svoj jedinstveni ja, nego se valjaš kao svinjica po blatnim lokvicama u kolektivnom ‘pravi se glupa, smješkaj se i ništa ne govori.’, put odvesti daleko. Trebaš samo ne pokazivati da si svoja toliko, nego se prilagoditi jer bez klana nema ni elana. Na sceni budi svoja, ali na službenoj stranici koja je ironično u tvom vlasništvu ne pokazuj previše tko si – nastavila je pjevačica.

Shvatila je da nije stvar u tome koliko kvalitetno pjeva, već se radi o psihologiji prodaje. Govori kako netko glazbenike neće poslušati ako ne razumije što stoji iza njih.

– Koliko puta sam nešto napisala iza čega stojim i onda to brisala jer su mi odmah govorili ‘Nina, nemoj. Nemoj. Završit ćeš u novinama i znaš gdje živimo’ Gdje? U tiraniji? Ne, ne mislim više brisati ništa. Imam istu personu i kad se kamere ugase, ali taj dio nam ne odgovara. Smiješno zar ne? Apsurdno sigurno. Tko je stvarniji, tko pokazuje ranjivost, a snažno zastupa ono u što vjeruje je ovdje u velikom problemu i još ako javno progovaraš u problemima koja opažaš ili jednostavno govoriš svoju istinu složio se netko s njom ili ne – objasnila je Nina i dodala kako nema problema s time ako netko ne voli njezinu glazbu.Smatra da je publici bitno predstavljati sebe kakvim uistinu netko je.

– Ako pjevaš o jednoj divnoj ženi ili divnom muškarcu, a ispod stola maziš plesača ili plesačicu, a javna si osoba, onda budi primjer  za LGBT zajednicu i reci kako stvari stoje i budi pozitivan primjer. U čemu je problem, ja sam otvoreno biseksualna. Kratko i jasno to je stav iza kojeg stojim i cijenim jednako negativne koliko i pozitivne komentare – iskrena je Nina.Smatra da ne dobiva dovoljno podrške za ono što radi.

– Ovdje dobiješ ‘hajde, trpjet ćemo je jer lijepo pjeva, ali to je to, možda ako se zadrži i ne pukne na živce i ostane godinama svoja, ali ne prestane raditi, možda joj neku nagradu ‘uvalimo’ za 20 godina kad joj ona više neće ništa ni značiti, već će ju dati nekom mladom tko treba podršku onako kako ju je trebala kad je ona bila tih godina – dodala je.

Govori da svoj posao radi iz čiste ljubavi, ali često se osjeća usamljeno i pita se zašto sve to uopće radi. Često dobiva savjete neka ode iz Hrvatske.

– I onda dodatak: ‘Znaš kakvi smo mi Hrvati. Kad napraviš nešto vani, tek onda ćemo te priznati.’ Gdje je tu logika. Recite mi molim vas, željna sam učenja. Zašto moram otići van da bih bila priznata? Zašto tolika borba protiv istine? Poanta je jasna. Biti svoj je privilegija koja se ne cijeni dovoljno – zaključila je Nina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime