Najljepši i najtiši reli na svijetu ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12. svibnja, a završava  19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom

Najljepši i najtiši reli na svijetu “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2019” ove godine kreće iz Novog Vinodolskog 12. svibnja, a završava 19. svibnja u Zagrebu spektakularnom utrkom u ulici Hrvatske bratske zajednice (kod NSB-a ).

Rally se odvija šestu godinu zaredom, a tijekom 8 dana, 50 timova odvozit će rutu dugu 1.500 km kroz predivne krajolike uz mnoštvo atrakcija na ruti, koja je i službena “Zelena električna magistrala” s punionicama za električna vozila.

Reli je međunarodnog karaktera, a sudionici su sve stranci od čega najviše Švicarci i Nijemci te Austrijanci i Skandinavci koji većinom nikada nisu bili u Hrvatskoj te im je sudjelovanje na reliju prvi kontakt s našom zemljom.

Nijedna lokacija tijekom relija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, ističe Tina Kolovrat iz tvrtke E.V.A. Blue d.o.o. organizator utrke Nikola Tesla EV Rally Croatia, te dodaje kako su tijekom svih ovih godina nakon utrke inicirali postavljanje punionica na svakoj zaustavnoj točki relija, kako bi se privuklo što veći broj gostiju s električnim vozilima u našu zemlju i ujedno im se omogućilo nužno punjenje.

Reli se od 2014. održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba koji ide ukorak s recentnim svjetskim trendovima te prepoznaje važnost edukacije i razvoja infrastrukture za električna vozila te njihove uporabe unutar gradskog središta zbog smanjenja emisije CO2 te buke ali i brojnih drugih benefita koji dolaze uz električna vozila.

Utrka starta 12.05. u Novom Vinodolskom, pa ide put Dubrovnika, Cavtata, Stona, Imotskog, Šibenika, NP Krka, Skradina, Smiljana, NP Plitvička jezera te 19.05 stiže u Zagreb.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime