Nikola Grmoja o koaliciji HNS-HDZ: “Ovo je politička trgovina najgore vrste”

"Ono što je ozbiljno ugroženo, to je slogan predsjednika HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića. "

Nikola Grmoja, tajnik MOST-a, osvrnuo se na svojoj Facebook stranici na predstojeću koaliciju HNS-a i HDZ-a. Posljednjih dana mnoge su informacije izlazile o ovoj koalciji, a HNS-ovci su nakon jučerašnjeg glasanja odlučili da idu u suradnju s HDZ-om. HNS bi u ovoj Vladi trebao dobiti 3 ministarske fotelje. Grmojinu reakciju prenosimo u cijelosti:


“OVO JE POLITIČKA TRGOVINA NAJGORE VRSTE, DRAGO MI JE DA JE MOST SUDJELOVAO U OVOM VELIKOM RAZOTKRIVANJU

Mogao bih sada reći da sam cijelo vrijeme bio u pravu kada sam govorio da će HDZ i HNS ići u preslagivanje nakon izbora, to je bila logična odluka i razvoj situacije je ukazivao je na to, HNS je potpisao zahtjev za razrješenje predsjednika Sabora Bože Petrova i time HDZ-u držao ljestve.

Ono što je ozbiljno ugroženo, to je slogan predsjednika HDZ-a, premijera Andreja Plenkovića. Cijelo vrijeme pozivao se na kolegijalnost, da su Mostovi ministri izigrali kolegijalnost glasajući protiv kolege, pa se zato odlučio na igrokaz, da bi sada nudio brda i doline političkoj stranci koja je pokrenula opoziv ministra Marića. Plenković je pokazao nekolegijalnost prema ministru Mariću predlaganjem ministara iz kvote HNS-a u Vladu. Kome to nije jasno, taj ništa ne razumije, ali Plenković će i dalje pričati o vjerodostojnosti, kolegijalnosti.

Premijer se na ovaj način odriče i ministra Pave Barišića i HNS-u daje mjesto u Vladi. Kolege iz HDZ-a, to je van svake vjerodostojnosti, kolegijalnosti, to je gaženje svih moralnih načela, ne znam što o tome mislite, možete li to opravdati, naravno da ne, ali ćete nam ponovno prodavati priču o kolegijalnosti.

Plenković je plagirao HNS-ov zahtjev za opozivom Barišića, tako je i on sam postao veliki plagijator.”


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/nikolagrmojamost/videos/1902901733330634/” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0