Sve je spremno za pravi spektakl u Gornjim Poljicima. U Docu Gornjem organizira se prvo “Božićno Selo“. Cijelo područje u kojem će se odviti ova zimska manifestacija ukrašeno je s točno milijun lampica ukupne dužine 24 kilometra.

Zaselak Nart postao je neprepoznatljiv! Već kada se Božićnom selu približite na desetak kilometara imate dojam kao da je pred vama velegrad od svjetlosti koju noću proizvodi. Bez obzira što će čarolija službeno početi ove nedjelje u 17 sati, posljednjih dana ovdje svraćaju brojni znatiželjnici koji se ne mogu nadiviti trudu uloženom u dekoraciju. A kada se nešto priprema mjesecima, onda rezultat ne izostaje!

Kako doći do Doca Gornjeg?

Preporuka Splićanima: Autocesta Dugopolje – Bisko – Blato n/C, zatim cestom preko Trnbusa, a može se doći i cestom Žrnovnica – Srinjine – Gata – Blato n/C

Od ljama do konja

– Cijelo imanje puno je svijetlećih i živih domaćih životinja. Posjetitelji mogu vidjeti životinje poput dalmatinskih krava buša, ljama, jelenova, konja, pataka, gusaka, paunova, fazana, golubova, magaraca, svinja. Bit će to jedan pravi mali raj za obitelj s djecom – otkriva nam Lučić koji najavljuje veliko otvaranje 2. prosinca (nedjelja) u 17 sati.

– Posjetitelji će moći uživati u “Božićnom Selu” do 6. siječnja 2019. U tih mjesec dana moći će se kušati isključivo domaći proizvodi poput kobasica isključivo s OPG-ova, soparnik, fritule, uštipci, kuhano vino, čajevi – govori nam vlasnik imanja Tihomir Lučić i dodaje da će u Nartu biti upriličene i žive jaslice.

Klapa Sveti Florijan, Iluzija, tamburaši…

Na otvaranju će se za dobru glazbenu atmosferu pobrinuti izvođači poput klape Sveti Florijan, grupe Iluzija i tamburaša, a tu je i poseban gost iznenađenja.

Mi smo uoči otvaranja posjetili prekrasno Božićno selo, a što je snimio naš fotograf Miroslav Lelas, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.2 KOMENTARI

  1. Predivna prestava bez Slavljenika.
    Tužno je to .
    Žao mi je što neznate čemu se veselite.
    Isusu je rođendan a ne djedu mrazu.
    Božić je Isus

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime