NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA NA MOSORU Kod planinarskog doma život izgubila dva planinara

Trenutno se na mjestu ovih tragedija obavlja uviđaj

Nezapamćena tragedija dogodila se u subotu navečer na Mosoru. Dva muškarca su izgubila živote. Radi se o poznatim planinarima s ovog područja.


Prema informacijama koje smo dobili od članova splitskog HGSS-a, tragedija se dogodila stotinjak metara zapadno od planinarskog doma Umberto Girometta. Prvi se muškarac poskliznuo na ledu koji se stvorio u neposrednoj blizini “zapadnog” izvora, te je na licu mjesta poginuo.

Na mjesto nesreće u pomoć su pokušala doskočiti dva planinara, od kojih je jednom pozlilo, nakon čega je preminuo. Tragedija je tim veća jer se radi o braći. Oba su bila nerazdvojno vezana uz svoju omiljenu planinu, uz svoj Mosor. Drugi brat bio je član HGSS-a i nekoliko planinarskih društava.

Trenutno se na mjestu ovih tragedije obavlja uviđaj, a na planinarskom domu se okuplja sve više planinara i pripadnika HGSS-a. Tijela će se vjerojatno transportirati u Split u nedjelju ujutro.

Upozoravamo sve planinare koji će večeras eventualno put planinarskog doma, ako se već odluče na takvo što, da budu ekstremno oprezni prilikom planinarenja zbog zaleđenih staza ispod doma i u njegovoj okolici.

Našoj redakciji poznat je identitet oba stradala planinara, ali radi poštovanja prema obitelji zasad nećemo objaviti njihova imena.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0