Nevjerojatno je što Splićani odlažu u spremnike za biootopad – a ne bi smjeli!

Osim što u ove kontejnere ne smije ići komunalni topad, biootpad se ne smije odlagati u plastičnim vrećicama!

Građanska inicijativa Varoša nezadovoljna je činjenicom da neodgovorni dio građana u kontejnere namijenjene za biootpad odlažu komunalni otpad.


Pogledajte što građani i kako odlažu u spomenute kontejnere:

Iz splitske Čistoće su reagirali te poslali savjete građanima.

“Čistoća d.o.o. redovno obavlja odvoz biootpada sukladno programu odvoza istoga. Međutim, sa slike a i provjerom na terenu, utvrđeno je da se u predmetnom kontejneru nalazi miješani komunalni otpad, a ne biootpad. Također, navedeni otpad je odložen u plastičnim vrećama koje se ni u kom slučaju ne smiju odlagati u kontejner za biootpad. Stoga, predmetni kontejner nije ispražnjen po programu odvoza biootpada već po programu odvoza miješanog komunalnog otpada s predmetne lokacije.

Molimo Vas i apeliramo na Građansku Inicijativu Varošana da informirate građane kada ste god u mogućnosti i prilici da prije odlaganja u smeđe spremnike svoj biootpad stave u biorazgradive vrećice, papirnate vrećice ili ga omotaju u papir. Vlažni biootpad treba odmah u kuhinji omotati u papir koji dobro upija. Plastičnu vrećicu ni u kom slučaju ne smije se odlagati u kontejner za biootpad!

Odgovornim pristupom prema odvajanju biootpada svi zajedno:


– razvijamo zdrave ekološke navike
– proizvodimo korisni kompost za zelene površine
– smanjujemo količine otpada na odlagalištu
– smanjujemo emisije stakleničkih plinova i štitimo okoliš” – poručuje Marin Jadrić, koordinator za nadzor i kontrolu kvaliteta usluga Operativne službe Čistoće.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
12
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime