Nakon što je jučer zajedno s brodicom nestao u olujnom nevremenu s otoka Silbe, jutros je 54-godišnjak pronađen na čak 8 NM udaljenom otočiću Kozjak između Lošinja i Ilovika, piše Morski.

Zadarska policija je izvijestila kako su posade službenog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, pronašli neozlijeđenog 54-godišnjaka. U međuvremenu se javila mještanka Ilovika koja je potvrdila kako je pronađena i brodica polomljenog jarbola, ali – u relativno dobrom stanju!

– Muž je mornar na brodu koji vozi liniju Ilovik-Mrtvaška. Jutros u 7 su isplovili i vidili malu crvenu jedrilicu skršenog jarbola, veslo da je stršalo van, prošli blizu brodice i ni oni ni svi putnici nisu vidjeli čovjeka na njoj (a svi su gledali naravno). Kapetan zvao Lučku kapetaniju i dok su se vraćali s Mrtvaške (cca 10,15min) kapetanija je već bila tamo. Sad smo dobili informaciju da je čovjek bio na Kozjaku, par stotina metara dalje, na grotama, svi smo u čudu da ga nitko nije vidio, a ljudi su gledali hoće li vidjet nekog. Aj’ hvala dragom Bogu da je čovjek živ, kakav show je vani bio cijelu noć! Dobro je prošao. Idu sad par muških tu s Ilovika potegnut brodicu u porat, ako se da spasit – kaže Jadranka Capan Matas.

– Brodica je u portu tu na Iloviku, evo je. I cijela je!! Recite čovjeku čija je da mu je tu, jarbol je izbilo al smo mu ga makli tu nastranu kraj škverića. Sidro mu je u kaiću, na korpomortu je zavezan. Još uvijek smo u čudu kako je čovjek ovo sinoć preživio u ovako tikinoj barčici, bome ga Bog sam čuvao – ispričala je čitateljica Morskog par trenutaka poslije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime