NEVJEROJATAN DOGAĐAJ NA ISTOKU SPLITA Splićanina napao i izgrizao čopor od 20 pasa: “Zamislite da je umjesto mene prolazilo dijete”

Napadnuti muškarac je hitno morao na cijepljenje na Higijenski zavod, a cijeli slučaj je prijavio policiji

Nevjerojatan događaj zbio se jučer oko 17 sati na istoku Splita. Kako nam je ispričao 28-godišnji Splićanin, u to vrijeme na području TTTS-a napao ga je čopor od dvadesetak divljih pasa. Zadobio je ugrize iznad natkoljenice radi čega se morao podvrgnuti cijepljenju na “Higijenskom” zavodu u Splitu (Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije). U cijeloj situaciji imao je veliku sreću da je spletom okolnosti na sebi imao dvostruki par hlača, što je bitno doprinijelo da rana ne bude duboka.


Splićanin nam je u potresenom stanju opisao kako je izgledao napad pasa na njega.

Sretna okolnost – imao dvostruki sloj odjeće

– Prolazio sam pješke preko TTTS-a i u jednom trenutku sam primijetio da su me psi počeli okruživati. Onda ih se izdvojilo nekoliko koji su mi prišli s leđa, a onda me jedan od njih ugrizao za nogu. Sva sreća da sam na sebi imao dvoje hlače, inače bi rana bila puno dublja. Ne znam tko je vlasnik ovog psa jer je inače procedura da veterinar životinju promatra deset dana. Kako ne mogu reći koji me pas točno ugrizao od njih dvadeset, morao sam se poći cijepiti – govori nam 28-godišnji Splićanin čiji su podaci poznati redakciji.

Potom nam je opisao kako se obranio od pasa.

– Tada sam uzeo dasku i počeo trčati za psima, te su se nakon nekoliko minuta nasrtaja ipak prepali i konačno pobjegli. Planiram ovo prijaviti nekoj udruzi za zaštitu životinja, mislim da policija nema što s ovim.

“Moglo je biti dijete ili starica”

Zbog zadobivenih ugriza Splićanin je završio na Higijenskom zavodu.


– Primio sam dvije doze cjepiva. Krajem travnja moram ponovno doći primiti drugi, i sredinom svibnja treću dozu. A sada moram ići primiti tetanus. Jednostavno ne mogu vjerovati da se ovo događa na području grada Splita. Do sada sam tamo viđao jednog do dva psa lutalice, ali ovo je bio čitav čopor. Znate li kakav je osjećaj kada vas proganja dvadeset pasa? – pita se mladić i upozorava:

– Zamislite da je umjesto mene tuda prolazilo neko dijete ili starija žena ili bilo tko tko se nije mogao obraniti kao ja? Pa, izilo bi ga! Nešto se hitno mora napraviti – zaključuje Splićanin koji je sve prijavio i policiji.Posljednjih dana povećan broj slučajeva

Inače, iz Higijenskog zavoda doznajemo da posljednjih dana bilježe povećan broj napada pasa na ljude, odnosno ugriza. Samo jučer su evidentirana četiri odvojena slučaja.

Ostaje vidjeti hoće li ovaj slučaj natjerati nadležne službe da reagiraju ili će se čekati da se isto dogodi nekom djetetu ili osobi koja se, za razliku od mladića iz članka, neće moći lako ili uopće obraniti od napada čopora pasa…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

7 KOMENTARI

  1. napalo ga 20-tak divljih pasa???? Da ga je napalo 20 pasa ne bi bio živ ili bi bio sa puno težim ozljedama. Na ovim temperaturama je imao duple hlače? Pa onda ne zna tko je vlasnik psa koji ga je ugrizao? Pa jel jedan vlasnički pas ili 20 divljih pasa??? To je novinar prepisao sa nečijeg zida?

  2. Dobro si još prošao da te nisu optužili da si ti napao pse.Danas su psi i mačke jako važni u svijetu.Da je slučajno korona virus napao na pse ili mačke,kako bi se frka podigla lijekovi bi se morali stvoriti,jer su za nekoga životinje važnije od naroda.

  3. Ovako je svaku sezonu-gazde odu na more a ostave i mačke i pse na ulici.U mom dvorištu ih je lani bilo 12 mačaka.I kad bi ih čovik potrova onda bi vas razapeli ovi iz udruženja životinja.Nije pas i mačka za svakoga.

  4. Na području Karepovca odavno postoji više čopora pasa skitnica. Po Kili i na Mejašima se odavno viđaju lisice. To nije nikakva novost. Bitno je da je efendija ercegovski Škorić veliki vezir splitski.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime