NEOPISIVA TUGA U HERCEGOVINI Biskup Palić: “Moramo vjerovati da je Bog bio s našim mladima”

Nakon obreda ispred crkve, povorke sa šest lijesova uputit će se prema grobljima u Rakitnom


Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić poručio je u ponedjeljak u Rakitnu na ispraćaju šestero tragično preminulih mladih osoba u mjestu Tribistovo kraj Posušja, da ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama, onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima, piše Bild.ba


Tijekom svete mise koju je započeo u 12 sati ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu za šestero tragično preminulih mladih ljudi, biskup Palić je kazao kako vjeruje da mladi sada gledaju Boga licem u lice.

– Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život – kazao je između ostalog biskup Palić.

Nakon obreda ispred crkve, povorke sa šest lijesova uputit će se prema grobljima u Rakitnom gdje će se održati ukop Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković.

Šestero stradalih mladih osoba, uz obitelj, rodbinu i prijatelje, došao je ispratiti veliki broj sugrađana kao i mnogobrojnih predstavnika političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života svih razina.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić, tragično preminuli u istoj nesreći pokopani su u nedjelju u Posušju na groblju Martića križ.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
40
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime