NEODGOVORNOST SPLITSKIH VOZAČA: “Pitamo se, kako će ovdje proći žurne službe?!”

Kako ovo komentirate?


Iz inicijative “Naprid Plokite, naprid Siromašna” upozorili građane i javnost na problem parkiranja automobila u tom kvartu.


Evo što su napisali na Facebook stranici:

– U našem gradu nedostaje tisuće parkirnih mjesta. Premda se zadnjih godina iselilo oko dvadeset tisuća stanovnika, a uz to dobro nam je poznata niska stopa nataliteta. Jedino je u porastu broj osobnih automobila i dostavnih vozila parkiranih, osim na parkiralištima, na nogostupima, kolnicima i zelenim površinama naših kvartova.

Pronaći parkirno mjesto, pogotovo u večernjim satima je često pravi poduhvat. No, kad ovako neodgovornim parkiranjem ne ugrožavate ne samo normalno odvijanje prometa, već i sigurnost ljudi u stotinjak stanova onemogućavajući prolaz vatrogasnim vozilima. Ako ne mogu proći vozila Čistoće, doći će kasnije. Hitna pomoć i sanitetsko vozilo će se negdje će se već parkirati, a njihovi djelatnici dulje pješačiti odnosno nositi bolesnike. ŠTO ĆE NAPRAVITI VATROGASCI?

Hoće li kao u SAD-u sami vozilom raskrčiti prolaz? Kazna na vjetrobranskom staklu zbog parkiranja na crti H51 neće riješiti problem, jer i crveno vozilo parkirano sa suprotne strane ugrožava sigurnost. Je li ovdje riječ o nečijoj gluposti, bezobrazluku, sebičnost ili neodgovornosti, prosudite sami – napisali su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
28
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime