NEMILOSRDNE SCENE U SPLITU Vrijeđao je policajce pa su ga oborili na tlo i priveli

Policajci su ga uz uporabu sile bacili na tlo i vezali, te su ga nakon toga odveli u postajuPonovo nemile scene u Splitu. Nakon što su prije nekoliko dana pravosudni policajci uz prekomjernu uporabu sile vezali čovjeka koji nije nosio masku na sudu, danas su Splićani svjedočili sličnoj situaciji. Naime, u popodnevnim satima policajci su zatekli prolaznika koji je šetao s psom bez povodca. Iako se radilo o malom psiću, upozorili su ga da bi mu trebao staviti povodac. Čovjek je potom izvrijeđao policajce sasuvši im niz uvreda i rekao je da neće zavezati psa. Policajci su ga upozorili da prestane vrijeđati, ali on je rekao da neće, te nastavio psovati i prijetiti im, piše 24 sata.

I tada su uslijedile scene slične nekidašnjima iz splitskog suda, samo ovoga puta bez pepper spreja. Policajci su ga uz uporabu sile bacili na tlo i vezali, te su ga nakon toga odveli u postaju. Nakon kriminalističkog istraživanja priveli su ga na sud. Tereti ga se za prekršaje iz članaka 17. i 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Video pogledajte ovdje.

Dobit će novčane kazne

Konkretno, tereti ga se za omalovažavanje i vrijeđanje državnih službenika, te za neoprezno držanje životinja. Za prvi prekršaj prijeti mu novčana kazna ili maksimalno 30 dana zatvora, a za drugi samo novčana kazna. Iz splitske policije potvrdili su nam događaj:

– Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad jednom osobom provedeno zbog sumnje u počinjenje prekršaja. Naime, sumnjiči se da je danas na Obali Ante Trumbića u Splitu dok je šetao sa psom bez nadzora na što je upozoren nastavio s činjenjem prekršaja, te tom prilikom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Na izdane naredbe da prestane oglušio se i nastavio s protupravnim ponašanjem, nakon čega su policijski službenici nad njim uporabili sredstva prisile, te je doveden u službene prostorije policije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, uz optužni prijedlog zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja i to iz čl.30 i čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te Zakona o osobnoj iskaznici danas je doveden na nadležni Općinski prekršajni sud, piše u priopćenju Pu Splitsko-dalmatinske.Moja reakcija na članak je...
Vau
56
Haha
18
Hagić
8
Hmmm
5
Plač
14
Grrr
55
Molim?
28

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime