NEMA VIŠE ČEKANJA U REDOVIMA Uskoro do Prometovih karata preko interneta, aplikacije i kartomata

Riječ je o modernizaciji javnog gradskog prijevoza


Danas je u Kinoteci Zlatna vrata potpisan ugovor za e-ticketing javnog gradskog prijevoznika. Riječ je sustavu koji bi u potpunosti trebao zaživjeti u roku od godine dana, a vrijednost projekta iznosi 23,7 milijuna s PDV-om. Od toga se iz EU fondova financira 11,4 milijuna kuna bez PDV-a. Posao su na natječaju dobile tvrtke KING ICT i Corvus Info.


“Ono što je najvažnije napomenuti za naše korisnike je da se širi naša dosadašnja usluga, i to na način da će građanima omogućiti daleko lakšu kupnju karata i evidenciju u autobusima. Radi se o mogućoj kupnji putem interneta, putem aplikacija, putem tzv. kartomata koji će biti postavljeni na najfrekventnijim stanicama, a bit će dostupni i svi drugi dosadašnji kanali distribucije karata.

Nudimo bolju mogućnost i brzinu za korištenje naših autobusa, s druge strane imat će mogućnost praćenja autobusa u realnom vremenu, da bi stigli na autobusnu stanicu u optimalno vrijeme, odnosno ne moraju čekati po svim vremenskim uvjetima, ne znajući kad će doći autobus. Također jedna od stvari koju smo naglašavali je da će u sustavima, kako u autobusima, tako i na stajalištima, biti mogućnost obavješćivanja svih putnika o trenutnom položaju autobusa, odnosno lokacijama na kojima se nalaze.

Taj set mjera je teško nabrojiti, prvi put u Hrvatskoj se jedan sveobuhvatan sustav i tehnički zahtjevan postavlja u jednom trenutku. Krenuli smo u taj projekt, zahtjevan je, imamo kratak vremenski rok koji smo sami sebi zadali, zajedno s našim partnerima, smatram da ćemo završiti prije roka. Već ovo ljeto očekujem neke pomake”, kazao je prvi čovjek Prometa Miroslav Delić.

Kako je kazao, faze će se puštati u rad kako se budu dovršavale, tako da će se pomaci vidjeti vrlo brzo.

“Čestitam direktoru poduzeća Promet što smo došli do ove točke, sustav e-ticketinga će omogućiti kvalitetniji, još bolji, sigurniji, jeftiniji i pouzdaniji promet između svih naših gradova i mjesta. Povukli smo ozbiljna sredstva za poboljšanje naše flote, 52 autobusa. Flota Prometa je promijenjena, a ovo je kruna restrukturiranja Prometa koji je u prethodnim razdobljima bio gubitaš, rupa bez dna. Danas imamo sjajnu firmu, koja konkurira na važnim natječajima. Vrlo brzo će krenuti implementacija, tako da će se građani moći u našim autobusima osjećati kao i u gradovima u razvijenom dijelu Europe”, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.Ivan Ivković iz King ICT je kazao:

“Imamo znanja da ovaj projekt izvedemo do kraja. Radi se o tehnološkom rješenju koje objedinjuje niz sustava, koji će omogućiti građanima puno lakši pristup uslugama. Ovaj sustav omogućuje Prometu poslovno-izvještajni sustav koji omogućuje puno bolje upravljanje resursima, svim linijama, efikasnije poslovanje i u konačnici pozitivne poslovne rezultate koji će uslijediti nakon implementacije projekta.”

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime