U Općini Lovreć jučer je na svom radnom mjestu bio samo komunalni redar. – Nema nikoga u zgradi, samo ja. Načelnica Anita Nosić nije došla, a njezin zamjenik Petar Petričević dužnost obnaša volonterski, on ni prije nije često dolazio. Tajnik Općine Mislav Karoglan od danas je na bolovanju – ekipu Večernjeg lista dočekao je Jozo Skender.

”Ovo je namještaljka”

Komunalni redar dočekao je i poštara koji ni danas nije u Općinu donio rješenje Ministarstva uprave o tome da Anita Nosić nije više načelnica Općine Lovreć, ali to ništa ne mijenja. Dopis je, kaže nam, stigao elektroničkom poštom u ponedjeljak, krajem radnog vremena. Jedina žena u povijesti na čelu neke općine u Imotskoj krajini neslavno je završila svoj mandat koji joj je prestao silom zakona, nakon što je otkriveno da je odjavila prebivalište u Lovreću i prijavila se u Zagrebu kako bi ostvarila pravo na POS-ov stan u metropoli.

Petar Petričević, koji bi trebao preuzeti dužnost načelnika, u Općinu nije došao, a nije odgovarao na telefonske pozive ni poruke, jednako kao ni dojučerašnja načelnica. Međutim, Lovrećani javno staju iza Anite Nosić.

– Ona je jedno krasno dijete, pristojno, pametno i dobro odgojeno. Ja je dobro poznajem, bila sam joj učiteljica. Bila je izvrsna i u učenju i u vladanju. Do danas se nije promijenila. Ovo je namještaljka, ona je mlada i neiskusna i nasjela je. Trebalo je pričekati da se utvrdi njezina odgovornost, ona to nije zaslužila. Odlična je načelnica i čovjek prije svega. Brzo će ona naći novi posao, za nju će se otimati – tvrdi Ana Nikolić.

“Pošteno zaradila novac”

Ana Zaradić slaže se s njom i misli da Anita Nosić ne treba vratiti novac koji je dobila kao načelnica.

– Zašto bi ga vratila? Pošteno ga je zaradila! Nismo imali bolju načelnicu od nje. Imamo najljepšu školu, dvoranu, crkvu. Zahvaljujući projektu “Zaželi” koji je pokrenula i ja sam se zaposlila – kaže Ana Zaradić.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime