Zagrebački gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, potvrđeno je Indexu iz tamošnjeg Ministarstva civilnih poslova. Potvrđene su tako glasine koje se već nekoliko godina, otkako je zagrebački gradonačelnik počeo imati problema sa zakonom, mogu čuti po političkim kuloarima.

“Nakon izvršenih provjera, na osnovu podataka koje ste nam dostavili, utvrđeno je da je lice upisano u matične knjige rođenih i knjige državljana BiH u Grudama, po rođenju, odnosno da je državljanin BiH po porijeklu”, poručili su Indexu iz Ministarstva civilnih poslova.

Milan Bandić rođen je 22. studenog 1955. u Grudama, u Bosni i Hercegovini, od oca Joze i majke Blagice. Po rođenju je dobio tadašnje jugoslavensko državljanstvo, od samostalnosti Republike Hrvatske ima hrvatsko, a u Zagrebu živi još od 1974. godine.

Iz Ministarstva civilnih poslova nisu mogli reći kada je Bandić stekao bosansko-hercegovačko državljanstvo, pozivajući se na zaštitu osobnih podataka. Činjenica je, pak, da je 2009. godine implicirao da ga nema.
1 KOMENTAR

Comments are closed.