Dosad je šest reprezentacija osiguralo nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju ove godine, a među njima nije Hrvatska koja je porazom od Španjolske u finalu Eura zakomplicirala svoj plasman. Naime, pred Kaubojima je vrlo težak put.

Hrvatska je nastup na kvalifikacijskom turniru za OI osigurala šestim mjestom na SP-u, a Olimpijske igre osigurat će prve dvije reprezentacije sa svakog od kvalifikacijskih turnira koji će se igrati u travnju.

Kauboji će svoju vizu za Japan tražiti na teškom terenu u Francuskoj u društvu domaćina, drugoplasirane reprezentacije s prvenstva Afrike, Tunisa te protiv hita ovog Europskog prvenstva, Portugala, javlja Gol.hr.

Kvalifikacijski turnir igra se od 17. do 19. travnja i Hrvatskoj će trebati barem dvije pobjede kako bi osigurala Tokio, a to neće biti nimalo lako. Osim moćne Francuske, koja je doživjela debakl na Euru, svakako će trebati obratiti pozornost na Portugal, koji se na Euru proslavio pobjedama protiv Francuske, Švedske i Mađarske.

Na Olimpijskim igrama sudjelovat će 12 reprezentacija, a plasman su već osigurali domaćin Japan, europski prvak Španjolska, svjetski prvak Danska, prvak Panameričkih igara Argentina, prvak azijskih kvalifikacija Bahrein i prvak Afrike Egipat.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime