Inauguracija izabranog predsjednika Zorana Milanovića bit će za točno dva tjedna, u utorak, 18. veljače.

Milanović je već najavio kako će, za razliku od inauguracija prijašnjih predsjednika, njegova biti skromna, da će se održati u Uredu predsjednika na Pantovčaku te da će na njoj biti prisutni samo oni koji moraju biti tamo, piše Index.

Sada su procurile nove informacije, a Milanović će, kako se čini, na inauguraciju pozvati 40-ak ljudi. Inauguracija bi trebala biti u podne.

“Uzvanici će biti predsjednik i članovi Ustavnog suda, premijer i ministri, predsjednik i članovi predsjedništva Sabora. Želja mu je da tamo budu i članovi njegovog stožera. Kako doznajemo, Milanović će na inauguraciju pozvati i bivše predsjednike Ivu Josipovića i Stipu Mesića. Ono što mu je cilj je da neće biti predsjednika stranaka, što znači da tamo neće biti ni predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Inauguracija će trajati ni sat vremena, a očekuje da će biti 40-ak uzvanika”, javila je reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović sa svojim je timom u konstantnom kontaktu oko inauguracije.

Ona do kraja mandata namjerava podijeliti još neka priznanja te zahvaliti onima s kojima je surađivala, okupit će diplomatski zbor i vojni vrh. Slijedi i još jedno putovanje, u Frankfurt, u Njemačku. Kada govorimo o povratku u HDZ, zasad nema tu namjeru.
4 KOMENTARI

 1. USTOLIČENJE, a ne inauguracija.

  PITANJE:

  Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika Republike Hrvatske govori:
  glava VI. LENTA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE,
  članak 26. Predsjednik Republike Hrvatske nosi lentu u posebnim svečanim prilikama koje su vezane uz predstavljanje Republike Hrvatske:
  a) na Dan državnosti;
  b) pri predaji priznanja;
  c) kod akreditiranja diplomatskih i konzularnih predstavnika;
  d) u drugim svečanim prilikama

  Zašto Predsjednik Republike Hrvatske neće nositi lentu Predsjednika Republike Hrvatske, na svečanom događaju ustoličenja, a Zakonom je propisano drugačije ?

  Dok je Zakon na snazi treba ga svatko poštovati i postupati po njegovim odredbama, a ako se ne poštuje Zakon onda se šalje poruka.
  Ili treba ukinuti Zakon pa je onda sve u redu.

  S poštovanjem,

  Milan Zanoški

 2. U drugim svečanim prilikama….bi se moglo tumačiti i kada nosi kolače u zatvor “prvom čovjeku Grada Zagreba ” kako to voli reći Bandić.Dakle u drugim svečanim prilikama je široki pojam a o tome odlučuje sam predsjednik.

 3. Milanović mi se ne sviđa niti kao čovjek, a pogotovo sad kao predsjedink jer je bahati kumunist! Pogotovo njegova izjava da je Hrvatska slučajna država,šta onda taj čovjek radi na čelu te slučajnoje države?

Comments are closed.