Velik dio Dalmacije pogođen je najizraženijom sušom posljednjih 100 godina. Zbog toga su prodori vlažnijeg zraka poput današnjeg itekako dobrodošli, pod uvjetom da se ne dogodi nevrijeme s tučom kakve je bilo u nekim područjima. Nažalost, kiša je izostala tamo gdje je najpotrebnija, a to je najveći dio srednjodalmatinskih otoka i splitsko područje.

Kako smo već pisali, iza 17 sati olujno nevrijeme s tučom prvo je zahvatilo Zamosorje, a potom se premjestilo na Žrnovnicu i dalje prema jugoistoku.

Posvuda je bilo osjetno svježije u odnosu na prethodne dane. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Župi Dubrovačkoj palo je 56 litara kiše po kvadratnom metru, a slijede Lovorno Konavle 43, Mokošica 31, Gruda 25, Ruda 23, Starigrad Paklenica 21, Sinj 19 itd.

Fotografkinja Marina Blažević danas predvečer je boravila u Gornjoj Podstrani odakle je snimila prekrasne panoramske fotografije s pogledom na Split. Malo bure na kraju dana bilo je dovoljno za pravi nebeski spektakl uz intenzivno predvečernje rumenilo…



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime