Zadar je ostao bez prvog centra nakon što je klub iznenada napustio Darko Planinić, a njegova zamjena napokon je pronađena. Riječ je i 24-godišnjem Chinanu Onuakuu, 208 cm visokom američkom centru, koji je lanjsku sezonu proveo u Koreji. No, ovaj je Amerikanac nigerijskih korijena bio na prestižnom Louisvilleu, a 2016. je draftiran kao 37. pick drafta od strane Houston Rocketsa, za koji je odigrao u međuvremenu sedam utakmica, šest u osnovnom dijelu sezonu i jednu i doigravanju prije dvije godine, ali je većinu vremena proveo u razvojnim momčadima.

Na draftu za G League 2018. godine izabran je kao drugi pick. Onuako je sigurno bolji igrač od sadašnjeg centra Zadra Galloway, a posebnost kod ovoga igrača jest način an koji izvodi slobodna bacanja. Naime, to je klasični retro stil, jer s penala šutira odozdo, s rukama blizu koljena. Na način na koji se nekada šutiralo, recimo, jedan od najvećih strijelaca europske košarke svih vremena, Radivoje Korać upravo je tako šutirao penale, pišu Sportske novosti.

Osim Onuakua, Zadar traži i jednog vanjskog igrača, također stranca, što bi, pak, trebalo značiti da su dani u Zadru odbrojani kako za Gallowaya, tako i za Workua. Veljko Mršić s dodatnom selekcijom želi betonirati momčad za sigurnu zonu u ABA ligi, ali i sam vrh u HT Premijer ligi.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime