NE, NISU HIMALAJE Prekrasan prizor iz Dalmacije oduševio sve: Zadar i veličanstveni Velebit pun snijega

Na fotografiji dominiraju motivi Zadra i mora u prednjem planu, a u pozadini se uzdiže Velebit u svom veličanstvenom zimskom izdanju


Nije čudo da su “Planine” prvi hrvatski roman. Naime, autor Petar Zoranić nije trebao puno za inspiraciju; bilo je dovoljno pogledati iz Zadra prema sjeveru, gdje se uzdižu veličanstveni vrhovi južnog Velebita. U hladnijem dijelu godine ovi su vrhovi okovani snijegom, pa je prizor još veličanstveniji.


Zadar je uistinu “fotogeničan” grad, a nije ni čudo da je Hitchcock rekao da je to grad najljepšeg zalaska Sunca na svijetu. Ne čudi stoga da je ovaj grad iznjedrio i brojne sjajne fotografe kojih ni danas ne nedostaje.

Jedan od ponajvećih zadarskih fotografa “nature” tematike je Aleksandar Gospić. Njegove fotografije objavljivali su najveći svjetski časopisi poput National Geographica, a svojim prekrasnim foto radovima redovito uveseljava publiku na društvenim mrežama.

Posljednju u nizu “čarobnih” fotografije snimio je ovog utorka. Na fotografiji dominiraju motivi Zadra i mora u prednjem planu, a u pozadini se uzdiže Velebit u svom veličanstvenom zimskom izdanju. Snijeg je zabijelio planinu nisko, a vidi se da su po vrhovima višemetarski nanosi.

Fotografiju su u kratko vrijeme lajkale tisuće ljudi…Moja reakcija na članak je...
Vau
272
Haha
6
Hagić
33
Hmmm
8
Plač
2
Grrr
2
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime