Nastavnici, studenti i treneri stolnog tenisa sa svih kontinenata na školovanju u Splitu

Osim sportsko-edukacijskog dijela, u kojem sudjeluju i neka zvučna trenerska imena iz NBA lige, projekt ima i važan gospodarski značaj za grad Split jer svojim mnogobrojnim aktivnostima, prvenstveno kroz organizaciju stručnih skupova i konferencija, pridonosi razvoju sportskog turizma izvan turističke sezone te brendiranju grada i Sveučilišta u Splitu kao sportsko-edukacijsko-turističke destinacije

Iz Kineziološkog fakulteta u Splitu pozivaju na konferenciju za medije koja će se održat u ponedjeljak 12. lipnja 2017. god. s počekom u 10 sati u SC Gripe u prostorijama Stolnoteniskog kuba Split-nastavne baze Svučilišta u Splitu koji je za ovu prigodu opremljen suvremenim tehnologijama za provedbu nastave metodom učenja na daljinu (e-learning). Na konferenciji će nazočiti Dekanica KIFST, Voditelj projekta, međunarodni nastavnici i studenti.


Osnovni podaci o Projektu

U okviru projekta „Izvoz znanja u kineziologiji, zdravlju i sportu” dijela aktivnosti koje se odnose na školovanje trenera stolnog tenisa, u Splitu borave međunarodni studenti i nastavnici koji dolaze iz 13 država (Qatar, Kina, Nizozemska, Francuska, Austrija, Filipini, Tajpeh, Španjolska, Srbija, Slovenija, Njemačka, Japan i Hrvatska) U prvu generaciju (2016./17.) je upisano 20 polaznika iz 16 država s 5 kontinenata.

Partneri Kineziološkog fakulteta u Splitu, pored 17 obrazovnih institucija iz 13 država svijeta su: Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF) i Europska stolnoteniska unija (ETU). Ciljevi projekta su: osnivanje europskog stolnoteniskog centra edukacije, razvoja i izvrsnosti u gradu Splitu, edukacija stolnoteniskih kadrova, razvoj međunarodne suradnje, brendiranje Sveučilišta, Kineziološkog fakulteta i Grada Splita kao sportsko-edukacijsko-turističke destinacije. Gospodarska važnost projekta, ogleda se i u činjenici da su renomirane svjetske sportske kompanije kao što je npr. proizvođač sportske opreme TIBHAR uključile u projekt financiranjem određenog broja školarina studentima iz različitih dijelova svijeta.

Ovaj Projekt je još jedan u nizu dokaza da Sportski Split u suradnji sa Sveučilištem u Splitu i globalno na svjetskoj razini prepoznatim Kineziološkim fakultetom imaju što ponuditi svjetu znanosti I edukacije u području sporta. Projekt je započeo stolnim tenisom a slijedeće godine se nastavlja Pokretenjem združenog međunarodnog studija košarke i sportskog menadžementa u suradnji sa Sportskim sveučilištem iz Litve I Ekonomskom fakultetom iz Splita, na kojem se pored studenata iz cijelog svjeta kao predavači očekuju i neka zvučna trenerska imena iz NBA lige.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0