Mamić poludio i potjerao odvjetnike, pa i sam otjeran: “Razočaran sam pisanjem medija oko Luke Modrića!”

Danas će na suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, te bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru u Osijeku svjedočiti Dejan Lovren

Zdravko Mamić potjerao je svoje odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića na današnjem ročištu na Županijskom sudu u Osijeku, a suđenje se nastavlja u rujnu.


Nakon što je Zdravko Mamić urlao na svoje odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića te im otkazao punomoć, sudac je Mamića izbacio iz sudnice i odredio pauzu od pet minuta, a potom u sudnicu pozvao samo Dejana Lovrena.

Nedugo nakon toga, međutim, sudac je prekinuo suđenje i rekao Mamiću da ima rok od osam dana za pronalazak novog branitelja.

Mamić je rekao da je razočaran pisanjem medija nakon jučerašnjeg svjedočenja Luke Modrića, piše Index.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/DNEVNIK.hr/videos/10154642754040814/” bottom=”30″]

– Može ih biti sve sram. Luka Modrić nije promijenio ni jednu riječ iz svog iskaza, nadopunio je svoj iskaz. Pustimo čovjeka koji se herojski bori za ovu državu.


– Toliko sam tužan zbog toga što se dogodilo. U prvi plan ispada ono što ne bi trebalo, a to je da sam ja neki ekscentričan čovjek, koji je ugrožen jermu sustav pakira veliku robu. Vidjet ćete kad dođe do suđenja, saznat ćete pravu istinu, da Zdravko Mamić nije ništa napravio –

– Ja bih potpisao da se Lovrena danas ne ispita.– Mene moji odvjetnici nisu zaštitili. Desilo se tako kako se desilo. Meni je žao jer sam danas mogao biti heroj, za sebe ako ne za vas. Ja znam što je Lovren trebao svjedočit. Vi ćete shvatiti da je ovo velika farsa do koje nije trebalo doći.

– Ja nisam frajer bez jaja, ja sam frajer s itekakvim jajima. Tko želi, može provjerit.

Ranije objavljeno:

Slično kao i u slučaju Luke Modrića i u slučaju Dejana Lovrena radi se o transferu iz 2010. godine kada je Lovren otišao u francuski Lyon, uz obeštećenje od 66 milijuna kuna. I njemu je, prema USKOK-ovoj optužnici, protuzakonito isplaćeno 50 posto toga iznosa.

Veći dio toga novca, stoji u optužnici, završio je u rukama Zdravka i Zorana Mamića.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/index.hr/videos/1488391054564083/” bottom=”30″]

U Lovrenovu slučaju malo je više upleten Zoran Mamić koji je prema optužnici od Dinama uzimao milijunske pozajmice, a novac od Lovrenovog obeštećenja navodno mu je poslužio te pozajmice vrati, javlja Dnenvik.hr.

I u tom slučaju USKOK tvrdi da je aneks ugovora o transferu sklopljen naknadno, nakon što se Lovren odrekao svih prava od Dinama, te da je čak na tom ugovoru nevjerodostojan Lovrernov potpis.

“Braniteljima sam otkazao punomoć”

9:10 Mamić je poludio na pitanje tužitelja, počeo je vikati, sudac ga je opomenuo, a onda se Mamić posvađao s odvjetnicima.

“Gubite se. Ne trebate me braniti. Ja otkazujem punomoć i ja se branim sam!”.

Sudac je prekinuo svađu, Mamića će udaljiti iz sudnice, a zakazana je stanka od 5 minuta, piše Index.

“Mene ste izbacili na hodnik, ali braniteljima sam otkazao punomoć. Pa dajte se saberite!”

9:05 Otac Dejana Lovrena prvi je sjeo na klupu za svjedoke.

Je li sudjelovao u transferu?

“Nisam niti me tko pitao, žena je pregovarala s Dinamom. Žena je najviše razgovarala sa Zdravkom Mamićem”.

“Žena je sve to vodila, mene je samo obavještavala”, piše Index..

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0