Još jedan  kazališni hit – urnebesna komedija prema tekstu Fadila Hadžića – kultni  DRŽAVNI LOPOV gostuje u subotu 23. veljače u splitskoj dvorani Lora s početkom u 20 sati.

“Državni lopov” Fadila Hadžića koji je nastao davne 1977. godine jedna je od najizvođenijih predstava svih vremena a tekst je i danas je aktualan zbog novih “Državnih lopova” naše svakodnevice.

Riječ je o predstavi koju su  na scenu postavili  glumci BH teatra STUDIO TEATAR, a aktualna je upravo zbog događaja kojima svjedočimo. Komedija o dvojici zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavni varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavni varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja, naime, on je 17. put obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.  Marko,  tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, medjutim revizijom odvjetnika on će vjerojatno biti brzo pušten na slobodu, jer se pronašla neka rupa u zakonu.

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva, ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti.

Tekst predstave prilagođen je trenutnoj situaciji u zemlji, spominje se ministarstvo, savjetnici, zloupotreba položaja, bogati i siromašni, pravosuđe, policija. Tri glumca, Nusmir Muharemović,  Irfan Kasumović i Mirza Mušija u niz komičnih situacija nasmijat će publiku do suza.

Jedanaest godina igranja, preko 100.000 gledatelja, više od 150 izvođenja i brojne nagrade na festivalima komedije u regiji dokaz su da se radi o vrhunskoj komediji. Producent ove predstave je STUDIO TEATAR ZENICA.

Ulaznice za DRŽAVNOG LOPOVA po cijeni od 80 kuna su  u prodaji na blagajni dvorane Lora od 16 do 20 sati. Rezervacije na 095 527 1852. Ulaznice su u prodaji i na svim prodajnim mjestima Eventima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime