Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom koji je prethodnog dana uhićen tijekom postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira oko 22:00 sata u Vrgorcu.

Naime, izlaskom na mjesto događaja zatečen je u narušavanju javnog reda i mira vrijeđajući stanare iznad ugostiteljskog objekta, a s vrijeđanjem i narušavanjem javnog reda i mira je nastavio unatoč zapovijedi policijskih službenika da prestane.

Uhićen je uz korištenje sredstava prisile te odvezen na liječnički pregled nakon čega je doveden u službene prostorije policije. Tijekom postupanja i provođenja kriminalističkog istraživanja u prostorijama postaje u Vrgorcu uputio je ozbiljnu prijetnju smrću policijskim službenicima, kao i članovima njihovih obitelji.

Nadalje, fizičkim udaranjem je razbio i oštetio inventar prostorije za zadržavanje dok je prilikom prijevoza službenim policijskim vozilom u više navrata nastavio upućivati prijetnju smrću policijskim službenicima u pratnji kao i članovima njihovih obitelji, a u jednom trenutku je razbio bočno staklo na službenom vozilu i fizički napao službenike.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu za kaznena djela Napada na službenu osobu, Prijetnje i Oštećenja tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Nadalje zbog drskog ponašanja, vrijeđanja i narušavanja mira građana protiv spomenutoga je podnijet Optužni prijedlog sukladno čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime