Iza rešetaka je (ponovno) završio Jure G. (26) iz Solina, ovaj put mu je istražni zatvor određen zbog napada na Branimira P. (22).

Sve se odvijalo u Solinu, dok su Jure i njegov “prika” Marinko P. (24) sjedili pored trgovine u popodnevnim satima, kad su “sinjali” Branimira P. (22) koji je kao suvozač na motociklu prolazio ulicom. Jure je udario nogom u motor pa su obojica pali na tlo, a onda je s Marinkom stao udarati mladića rukama i nogama. Branimiru su izbili tri zuba te je izgubio svijest, da bi napad nekako zaustavila supruga 22-godišnjaka na tlu.

“Račun” iz prošlosti

Svi su poznati odranije, kako policiji tako o međusobno pa istražitelji pretpostavljaju da je motiv neki “račun” iz prošlosti. Obojica u završila na Bilicama, dok je Marinku određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, Jure je u pržunu po toj zakonskoj osnovi, ali i zbog opasnosti od ponavljanja djela…

Jer se “naradio” u posljednje dvije godine. Odranije ima čak tri presude na uvjetne kazne zatvora (u Šibeniku zbog krađe i prijevare, u Splitu zbog krađe), no nacionalno je Jure G. postao poznat nakon serije kaznenih djela nasilničkog ponašanja te nanošenja teških ozljeda.

U veljači 2019. godine je s dvojicom pajdaša napao vaterpoliste “Crvene Zvezde” koji su sjedili u kafiću na Rivi. Jedan od njih je nosio trenirku s obilježjima kluba pa su ga na kraju natjerali da im preda majicu jer je spas od mladića naoružanih teleskopskim palicama i noževima potražio u – moru. U tom slučaju se još čeka svjedočenje zamolbenim putem jednog od napadnutih, a zbog svega je Republika Srbija uručila protestnu notu hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu. Jure je i tada završio u istražnom zatvoru, na dva mjeseca. Što nije bio nikakav razlog da u kolovozu iste godine ne sudjeluje u napadu na kafić u Uzdolju kod Knina gdje je skupina mještana srpske nacionalnosti gledala nogometnu utakmicu – Crvene Zvezde.

Napao brata Filipa Zavadlava

Zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda te oštećenja tuđe stvari, a vezano uz zločin iz mržnje, u prosincu 2019. godine je protiv 15 osoba podignuta optužnica, a Jure G. je pušten iz pritvora. Ponovno je završio u policijskoj postaji sredinom veljače, zbog napada na Stanislava Zavadlava! Nekoliko dana nakon što je Filip Zavadlav iz Kalašnjikova pobio trojicu mladića u Varošu, mlađi brat Stanislav napadnut je u gradskom autobusu kod Lovrinca, a policija je uhitila i prijavila Juru G. koji je u rujnu 2018. napao mladog nogometaša Hajduka, vjerojatno nezadovoljan njegovim doprinosom na treninzima…U tom slučaju se čeka početak suđenja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime