Nakon gubitka djeteta “na živo” joj radili kiretažu: “Ministre Kujundžiću, bi li ikad dopustili da vaša kćer proživi takvu bol?”

"Zbog vaših odredbi radili su mi kiretažu bez ikakve anestezije"

Mlada Zagrepčanka Marija Dadić je prošlog tjedna doživjela spontani pobačaj, zbog čega je morala otići na kiretažu u hitnu ambulantu Petrove bolnice. Svoje iskustvo podijelila je na Facebook stranici Vlade RH, pritom apelirajući na nadležne, pogotovo ministra Kujundžića da izmijeni odredbe prema kojima na hitnoj pacijentima ne smiju davati anesteziju.


Mlada majka ističe kako je bol koju je pretrpjela tijekom kiretaže “na živo” nehumana, pogotovo nakon psihičkog šoka zbog gubitka djeteta. Pita ministra Kujundžića za što točno plaća zdravstveno i dopunsko osiguranje, ako nema pravo ni na anesteziju prilikom ovako bolnog zahvata. Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

Poštovana Vlado Republike Hrvatske, prvenstveno ministre Kujundžiću.
Nedavno sam imala spontani pobačaj i došla na čiščenje u hitnu ambulantu Petrove bolnice. Zbog vaših odredbi radili su mi kiretažu bez ikakve anestezije. Sad vi meni recite smatrate li to ljudskim i humanim? Bi li ikad pristali da vaša žena, sestra, kćer proživi takvu bol da joj se radi kiretaža na živo?

Naravno bez obzira na pretrpljeni psihički šok zbog gubitka djeteta, ja sam se istinski trudila surađivat na zahvatu jer je to za moje dobro. Ali, naravno to previše boli da bi žena mogla biti mirna kao “bubica” dok joj na živo otvaraju grlić maternice i čiste sadržaj (sreća vaša muško ste pa nikad niste saznali koja je to bol).

2 sata nakon odradene kiretaže pustili su me doma, ali nakon 2 dana ponovno se javljaju bolovi, krvarenje i ugrušci i ja se naravno vratim na hitnu. Naravno kiretaža nije bila učinjena kako treba i pošto je doktorica vidjela u kojem sam psihičkom i fizičkom stanju zaprimljena sam u bolnici kako bi bila ponovno kiretirana ovaj put u sali uz opću anesteziju. Sad vas ministre molim pojasnite mi zašto ja plaćam svaki mjesec dopunsko zdravstveno osiguranje koje vidim želite i poskupit. Na temelju čega? Na temelju toga što čak i kod zubara za puno bezbolniji zahvat dobijem lokalnu anestetiju a u hitnoj za jednu kiretažu ne dobijem ništa više nego ketonal i normabel? Molim vas ministre, sjetite se da jednoga dana na mome mjestu može biti netko od vaše obitelji. Uključite ljudskost i odobrite korištenje anestezije u hitnoj ambulanti Petrove bolnice. Ono što sam ja proživjela ne želim da itko ikada proživi.

Lijep pozdrav

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0