U okviru projekta ICT županija, Splitsko-dalmatinska županija već četvrtu godinu za redom za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola, organizira besplatnu školu primijenjenog programiranja EDIT CodeSchool za koju se planira upis oko 600 djece u 26 osnovnih i srednjih škola na području 9 gradova i naselja – Splita, Kaštela, Omiša, Trogira, Imotskog, Sinja, Supetra, Šestanovca i Grohota . Prijave za ovogodišnji EDIT CodeSchool kreću od 7. rujna i traju do 27. rujna, a svi polaznici dobiti će priliku za osvajanje prigodnih nagrada na kraju same edukacije.

Partneri projekta su III.Gimnazija, PMF i FESB Split , te istaknute IT tvtke  Ericsson, Atos, Extension Engine, Locastic, Netmedia, Typeqast, GetByBus,SeekandHit, LilCodeLab i Infobip kao najveća hrvatska IT tvrtka.

Uz moto “Znanje dostupno svima“, učenici će imati priliku svladati primijenjeno programiranje (HTML, CSS, JavaScript) kroz četiri modula edukacije te samostalno izraditi moderne web stranice ili web aplikacije koristeći moderne frameworke i razvojna okruženja u Naprednom JS tečaju. Nastava će se odvijati online ili uživo ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave u školama, u malim grupama od maksimalno 15 učenika, subotom ili u dogovoru s nastavnikom informatike, a učit će se iz posebno kreiranih e-materijala.

EDIT – Edukacijski IT centar, kao dio projekta ICT županija, organiziran je s ciljem promoviranja, pokretanja i unaprjeđenja IT sektora na području Splitsko-dalmatinske županije.

EDIT CodeSchool škola primijenjenog programiranja jedna je od edukacija u sklopu EDIT centra, a koja je tijekom protekle tri godine  organizirana u 9 gradova diljem Županije i koju je pohađalo preko 1700 učenika iz preko 30 osnovnih i srednjih škola koji svake godine izrade ukupno oko 100 web stranica i aplikacija.

Potražnja za IT zanimanjima već godinama raste, a ova izazovna godina samo je dodatno naglasila važnost digitalnih vještina budući da je u samo nekoliko mjeseci skoro cijeli svijet prešao „online“. Time se samo potvrdila neupitna činjenica kako će oni s potrebnim znanjem i vještinama imati daleko bolju poziciju na tržištu rada.

Zbog toga nemojte propustiti priliku postati dio EDIT CodeSchool-a jer ćeš upoznavajući razvojna sučelja koristeći najnovije tehnologije naučiti  samostalno izraditi moderne web stranice i inteligentne web aplikacije, a pri tome ujedno i steći iskustvo timskog rada te se dobro zabaviti!

Više informacija o školama i prijavama možete pronači na www.ictzupanija.hr/edit.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime