U sklopu CrossFIT OPEN natjecanja, autori bloga @test_your_fitness za sve ljubitelje sporta i crossfita organiziraju zabavne izazove, a u posljednjem održanom Tamara Zulim, najspremnija crossfit Hrvatica izazvala je Mirka Pejkovića, master CrossFit natjecatelja i s njim odmjerila snage u klubu Hit Box Split.

Budući da je Mirko vlasnik kluba CrossFit Split, a Tamara klubaHit Box Split natjecanje je imalo dodatnu težinu i okupilo je ne samo članove oba kluba već i širu zajednicu ljubitelja crossfita iz Dalmacije.

Izazov je bio iznimno zahtjevan. Trening, koji se u CrossFitu naziva 20.4 (četvrti tjedan Open natjecanja kao kvalifikacije za CrossFit games 2020.) sastojao se od kombinacije naskoka na kutiju, čučnjeva na jednoj nozi i nabačaja i izbačaja u krugovima i u svakom krugu se težina trebala podići na nabačaju i izbačaju. Izazov je trajao 20 minuta, a cilj je bio završiti sve zadatke u što manje vremena. U slučaju da ni jedan natjecatelj ne uspije završiti sve zadatke unutar 20 minuta, pobjednik se odlučivao brojem izvedenih ponavljanja.

U izazovu je pobijedila Tamara s ukupno 234 ponavljanja dok je Mirko završio trening s 216 ponavljanja.

CrossFit OPEN je najveće globalno online natjecanje koje okuplja stotine tisuća zaljubljenika u crossfit iz cijelog svijeta. Natjecanje traje pet tjedana tijekom kojih je potrebno odraditi po jedan trening svaki tjedan, od petka do idućeg ponedjeljka, a pobjednik je natjecatelji koji najbolje odradi svih pet vježbi. Najspremniji natjecatelji iz svake države dobit će priliku sudjelovati na CrossFit Games, svojevrsnom svjetskom prvenstvu u crossfitu koje se od 2007. svake godine održava u Sjedinjenim Američkim Državama. Pobjednici CrossFit Games nose naslov najspremnijeg muškarca i najspremnije žene na svijetu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime