Najbolje od dalmatinskog pop-rocka: Grupa Ocean u klubu Vanilla predstavlja svoj sjajni album “Kad me pogledaš”

Grupa će u klubu Vanilla 20.12. nastupiti u najjačoj postavi i predstaviti svoj hvaljeni album u punoj vokalnoj i instrumentalnoj postavi od ukupno 9 članova


Nakon niza uspješnih festivalskih i promotivnih tv nastupa splitska pop grupa OCEAN nastupom u splitskom klubu Vanilla 20. prosinca otvara početak koncertne turneje na kojoj predstavlja svoj izvrstan dupli album “KAD ME POGLEDAŠ, na kojem je uz brojna gostovanja ponajboljih splitskih glazbenika grupa ugostila i nekoliko svjetski priznatih producenata poput Petera Dowseta (Abey Road Institute), Sefi Carmel ( Rod Stewart, BB King ), Phila Andersona ( Power studios), Andres Mayo, Will Borza i dr…


Grupa Ocean serijom koncerata uživo predstavlja album objavljen početkom lipnja 2019. s nizom radiofoničnih singlova koji se godinama nalaze u samom vrhu hrvatskih top ljestvica. “KAD ME POGLEDAŠ” predstavlja jedan je od ponajboljih nezavisnih pop albuma 2019. godine koji je bend objavio pod vlastitom etiketom (Mosquito records) i na kojem se nalazi niz nadahnutih pjesama snažnog i emotivnog autorskog rukopisa te zahtjevnih vokalnih izvedbi Stjepana Radića, Marice Vilibić i Gordana Bulića. Album je nominiran i za ovogodišnju nagradu PORIN u nekoliko kategorija od strane izdavača Mosquito records iz Splita.

OCEAN – KLAPA ILI BEND?

U grupi kao u nekoj vrhunskoj klapi gotovo svi lijepo pjevaju pa se na pjesmama često izmjenjuju glavni i prateći vokali što uglavnom ovisi o aranžmanu, žanru i načinu na koji pjesmu treba izvesti. Takav pristup vrlo često zbunjuje glazbene urednike i fanove ali pjesmama donosi potrebnu svježinu. Grupa će tako u klubu Vanilla 20.12. nastupiti u najjačoj postavi i predstaviti svoj hvaljeni album u punoj vokalnoj i instrumentalnoj postavi od ukupno 9 članova. Svi koji vole pravi urbani dalmatinski pop-rock ovdje će doći na svoje i uživati u prvorazrednim pjesmama koje autorski i producentski potpisuje Dino Pleština i fascinantnim vokalnim izvedbama Stjepana Radića, Marice Vilibić i Gordana Bulića. Za ljubitelje dobre pisme i izvrsnih izvedbi ovo je koncert koji se ne propušta.

NOVI SPOT – FIBRAPočetkom studenog grupa je objavila i izvrstan video spot za svoj hvaljeni singl “FIBRA”... jedna je to od najboljih pjesama sa njihovog novog duplog albuma koji su objavili početkom svibnja ove godine. Fibra je pjesma koja već godinama plijeni pažnju radijskih urednika  i slušatelja. Sada je napokon dobila i svoju svoju vizualnu priču.

U reziji mladog splitskog redatelja Deana Bubića, spot je sniman na prelipim lokacijama povjesne splitske luke i dioklecijanove palače. Vokalna izvedba oceanovog pjevaca Stipe Radića, čiji glas na trenutke podsjeća na glas Olivera Dragojevića ovoj sjajnoj pjesmi daje poseban ugođaj i atmosferu koja se doslovno lijepi za uho slušatelja. Ovo je svakako jedna od onih pjesama koje već sada spadaju u sam vrh domaće pop produkcije 2019. godine.

Bubićev spot je tu došao kao pogođen. Cijela video priča izvrsno prati i nadopunjuje ovu pjesmu za koju glazbu, stihove i aranžman potpisuje dugogodišnji oceanov autor i producent Dino Pleština. Iz ugodnog i pomalo jazzy aranžmana izdvaja se profinjena i nadahnuta linija saxofona u izvedbi splitskog virtuoza Siniše Kovačića Kemije. Gitare i back vokale ovoj pjesmi podario je legendarni splitski glazbenik Mladen Magud čiji je prerani odlazak istavio duboku prazninu na splitskoj glazbenoj sceni.

Grupa se trenutno priprema za koncertnu turneju koja će započeti u splitskom klubu VANILLA 20.12. a nakon toga Oceanovci će tijekom prosinca nastaviti sa nastupima u Splitu u spektakularno uređenom novom splitskom klubu 305 te na splitskoj Rivi 31.12. u sklopu Novogodišnjeg programa.

Grupu sačinjavaju iskusni splitski glazbenici: 

Dino Pleština – autor & acc. gitara

Stjepan Radić – lead vokal

Marica Vilibić – lead vokal & violina

Gordan Bulić – lea vokal & gitara 

Željko Georges Fržop – klavijature 

Karlo Mihaljević – bas

Kristijan Mihaljević – El. gitara 

Vice Pavlov – saxofon

Siniša Ivelić – bubanj

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime