Na Staru godinu premijera filma o povijesti žrnovačke limene glazbe

Video uradak obrađuje najslavnije trenutke njihove stoljetne povijesti, od osnivanja i obnove na Privoru, preko nastupa u kultnim Smojinim serijama "Naše malo misto" i "Ča smo na ovom svitu"


Hrvatsko glazbeno društvo „Stjepan Radić“ na Staru godinu (31.12.) u 18,30 sati na FB stranici Zrnovnica.hr premijerno na Internetu prikazuje video o povijesti limene glazbe u Žrnovnici.


„Vjerujemo da će vam ovaj naš video barem malo na Staru godinu maknuti misli sa svih ovih loših događanja u zadnje vrijeme, za koje se iskreno nadamo da se više nikada neće ponoviti“, stoji u njihovoj službenoj najavi kroz koju nadalje navode da video uradak obrađuje najslavnije trenutke njihove stoljetne povijesti, od osnivanja i obnove na Privoru, preko nastupa u kultnim Smojinim serijama “Naše malo misto” i “Ča smo na ovom svitu”, kao i brojnim važnijim kulturnim i gospodarskim događanjima na širem splitskom području, pa sve do revitalizacije koju su uspješno proveli kroz 2019. godinu.

Na kraju videa prisjetili su se i prošlogodišnjih adventskih nastupa u nadi što skorije normalizacije društvenog života pa da svojoj publici konačno ponovno mogu zasvirati i uživo.

Radno i u teškoj godini

Inače, stoljetna žrnovačka limena glazba je i kroz svima zahtjevnu 2020. godinu uspjela održati kontinuitet rada uz niz zapaženih javnih nastupa, i to u Splitu na Dan antifašističke borbe i prilikom obilježavanja obljetnice Oluje, oba puta u sklopu službenog protokola Grada Splita, dok su u Žrnovnici nastupili za maškare i Oluju te prilikom velike ekološke akcije Zelena čistka, kao i pred početak mjesnog nogometnog derbija između dva Mosora. Posebice atraktivan bio je nastup sa panoramskog autobusa na blagdan Velike Gospe kada su svirali na više lokacija u Žrnovnici i Stobreču. U vrijeme proljetnog lockdowna odradili su i jedan on-line koncert, a također su obnovili i dok god je to bilo dozvoljeno održavali besplatnu školu glazbe sa preko 30 polaznika.

Kako ove godine iz epidemioloških razloga nisu bili u mogućnosti održati tradicionalni božićni koncert u OŠ Žrnovnica, svojoj publici kao zamjenu poklanjanju ovaj video.

Na kraju godine, posebno se zahvaljuju svim svojim glazbarima i polaznicima glazbenih poduka koji su se odazivali probama, nastupima i nastavi dok god je to bilo moguće i dozvoljeno, kao i donatorima koji su ih pomagali u ovoj svima financijski jako teškoj godini, i to Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvu kulture, Gradu Splitu, Mjesnom odboru Žrnovnica, Kova promet d.o.o., Mihanović Company d.o.o. i MM Tours d.o.o.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime