Na novouređenom i rasvjetljenom sportskom terenu na sinjskoj Bazani jučer je upriličena svečanost otvaranja 1. Memorijalnog malonogometnog turnira “Jerko Vrca” koji organizira mladež s Bazane, u čast i spomen na svog tragično preminulog prijatelja i susjeda, piše Ferata.

Turnir je izazvao veliki interes, a na natjecanje se prijavilo čak 68 momčadi iz cetinskoga kraja, Solina, Splita, Kaštela, Dugopolja i drugih mjesta. Sam početak turnira upriličen je upravo 7. rujna, kada je prije 20 godina rođen pokojni Jerko.

Prije samog otvaranja, Jerkovi prijatelji položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestu njegove pogibije (kod Piketa, na ŽC Sinj-Otok) i na posljednjem počivalištu na groblju u Bajagiću.

Nakon intoniranja ‘Lijepe naše’ i minute šutnje, dvadeset mladića u spomen na svoga prijatelja upalilo je isto toliko baklji, skandirajući njegovo ime.

Početni udarac na turniru izveli su Edita i Ivan, roditelji pokojnog Jerka.

Prvu utakmicu na turniru odigrali su Veterani 4. gbr i Veterani Bazane (ul. 27, 29, 31, 33), također svi sudionici Domovinskog rata u mnogim postrojbama HV-a i MUP-a.

U dosta zanimljivoj utakmici uspješniji su bili Veterani 4. gbr koji su na kraju slavili 4:1.

U preostale tri utakmice pretkola prvog dana turnira najneizvjesnije je bilo u ogledu momčadi Crveni karton i CB Story. Nakon 3:3 u regularnom dijelu susreta, boljim izvođenjem kaznenih udaraca CB Story je slavio rezultatom 6:4.

Potpuna dominacija viđena je od odličnih splitskih ekipa. CB Sea Wolf s 8:2 pobjedio je sinjsku ekipu Domaći 82, a Staklo Maas je s čak 14:1 deklasiralo momčad Geto 82.

Turnir se nastavlja danas, a odigrat će se 5 utakmica:

  • 18:00 Getro neozbiljni – Studenac,
  • 18:45 Koprivno – Studio Akord,
  • 19:30 Maligani Bazana Ludnica – Koske,
  • 20:15 Maligani Glavice – Zguvna,
  • 21:00 BSK Pancration – CB Saloon.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime