Na Matejuški podignuta zastava duginih boja, no nije sve išlo baš – glatko

Bilo je manjih problema s lokotom


Na Matejuški je jutros podignuta zastava duginih boja, no to nije prošlo bez problema. Naime, mjesto gdje je trebala biti postavljena zaključano je – lokotom. Radnik Parkova i nasada koji je trebao samo otključati lokot, nije to mogao učiniti jer je netko unutra nešto – nagurao. Tko i zašto, nije poznato.

Radnik je zatim pokušao razbiti zaglavljeni lokot. Pogledajte kako je sve izgledalo u našem videu.

Lipanj je inače mjesec u kojem se diljem svijeta održavaju Povorke ponosa, no kako zbog epidemije koronavirusa ove godine u Splitu neće biti održana povorka, udruga Split pride i LGBT Centar Split organiziraju druge aktivnosti koje su u skladu s važećim mjerama.

“Podizanje zastave duginih boja činimo radi podizanja vidljivosti LGBTIQ+ populacije. Vidljivost je itekako potrebna kako bi se destigmatiziralo naše postojanje i normaliziralo činjenicu da smo tu i da ne idemo nigdje bez obzira na sve taktike koje se koriste kako bi se izbrisalo naše obitelji i zajednice. Vidljivost je jedino učinkovito sredstvo borbe protiv predrasuda koje nas okružuju.


Zastava duginih boja u javnom prostoru predstavlja i politički čin prihvaćanja različitosti te LGBTIQ+ zajednice koja ima puno pravo na jednakost. Dokle god potpuna jednakost nije osigurana, zastave duginih boja predstavljat će simbol otpora, simbol borbe i simbol pravde za sve one koji su marginalizirani.

Podizanjem zastave u Splitu želimo poručiti da mi ne tražimo prihvaćanje i ne tražimo toleranciju, nego ih zahtijevamo, te kako je moć kojom pomalo ali sigurno donosimo promjene zapravo u našim rukama.Zato je važno da ta zastava bude podignuta i ove godine, kako bi se nasilje i diskriminacija, koji su ogledalo straha i neznanja, umanjili te kako bismo proslavili povijest naše borbe. Ovu zastavu podižemo i kako bismo slavili sve one koji su ovim putevima hodali prije nas, ali i sve one čiji su glasovi nažalost utišani na najbrutalnije načine”, napisali su u najavi podizanja zastave.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
6
Molim?
12

2 KOMENTARI

  1. Tko ih mrzi??? Jedino moraju znati, kad kokoš pokopuni pivca, a pivac snese jaje, tek tada će oroz biti majka a kokoš tata ,a dva pivca nikad tate ni dvi koke u zajedničkom braku nikad neće postati mame,tako je to odredila viša sila.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime