NA KAŠJUNIMA KUPAČI U STRAHU ZA SIGURNOST “Muškarac na jet skiju izvodio je gluposti desetak metara od obale”

Kazne za nedopušteno glisiranje kreću se od 1.000 do 10.000 kuna

Uzrujani čitatelj zvao nas je danas poslijepodne s plaže Kašjuni u Splitu.


Naime, kako su svjedočili brojni posjetitelji ove popularne plaže na južnim padinama Marjana, jedan mlađi muškarac vozio je jet ski i svega desetak metara od obale radio krugove po moru.

– Udaljavao se, pa bi se približavao, izvodio gluposti, ali sve je to bilo debelo u zoni zabrane glisiranja. Ljudi u moru su se morali brinuti za vlastitu sigurnost – kazao nam je Splićanin.

Podsjetimo, prema zakonskim odredbama brodovi za sport i zabavu ne smiju se približavati obali na udaljenost manju od 200 metara, motorne brodice i jedrilice na udaljenost manju od 50 metara, dok samo brodice na vesla smiju ploviti i na udaljenosti manjoj od 50 metara od obale. Područja na kojima je gliserima zabranjeno glisirati, odnosno područja na kojima je brodicama dopušteno glisirati te način njihova označavanja određuje Lučka kapetanija.

Kapetanija određuje područja na kojima je zabranjeno skijanje na vodi i područja na kojima je dopuštena obuka skijaša i voditelja brodica na mlazni pogon te način njihova označavanja.

Kazne za nedopušteno glisiranje kreću se od 1.000 do 10.000 kuna.
Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
4
Plač
3
Grrr
47
Molim?
15

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime