Prije četiri dana objavljena je vijest o pozitivnom igraču na koronavirus u prvoj momčadi KK Splita. Jutros su stigle nove loše vijesti.

– Jučer ujutro testirali smo 10 igrača. Jutros su stigli rezultati, trojica su pozitivna. Ostali su negativni. Dalje postupamo sukladno epidemiološkim uputama. Od 11 igrača u prvoj ekipi tako imamo četvoricu pozitivnih.

Kod trojice nema nikakvih simptoma, a jedan ima blaže simptome – kazao nam je Ozren Maršić, glasnogovornik Žutih.

Kaže da je klub pokrenuo inicijativu za vlastiti protokol o treninzima za vrijeme koronakrize.

Mi smo prvi košarkaški klub u Hrvatskoj koji se suočio s Covidom. Nažalost, ne postoji nikakav službeni protokol kakav postoji u nogometu gdje negativni igrači smiju igrati. U našem slučaju, bila nam je propisana samoizolacija od 14 dana.

Nakon toga smo napravili Covid protokol i trening pod posebnim uvjetima. Protokol smo poslali Košarkaškom savezu, liječničkoj službi, policiji, da bi napravili treninge u dva termina i to bez kontakta. Dvorana bi se epidemiološki obrađivala, igrači bi se kretali isključivo na relaciji stan – dvorana. Na pragu smo dogovora s policijom kojoj smo sve prijavili. Znamo da su kazne rigorozne za kršenje samoizolacije, zbog toga želimo da bude sve po propisima. Epidemiolozi su sve odobrili jer nema mogućnosti da se netko zarazi – kazao nam je Maršić, dodajući da bi primjer KK Splita mogao slijediti ostali košarkaški svijet.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime