Na Facebooku zaprijetio Stieru, Esih i Hasanbegoviću pa završio u pritvoru: “Bit će krvi i padat će glave”

Bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši član SDP-a, na Facebooku je prijetnjama reagirao na najavu promjene imena Trga maršala Tita

Gordan Bičak, bivši saborski zastupnik HNS-a te bivši član SDP-a, na svojem je Facebook profilu u četvrtak 15. lipnja prijetnjama reagirao na najavu promjene imena Trga maršala Tita.


“Bit će krvi i padat će glave”

U svojem statusu na Facebooku napisao je: “…Hasanbegović, Stier, i Esih te njihova družba, dokaz su da partizani na Bleiburgu ni u poslijeratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba… Previše je te fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme zla koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka… No ako već gospođe i gospoda nasljednici i sljedbenici Ustaša žele ponoviti 1941. doživjet će ponovno i 1945. a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni. Garantiram vam od fašističkog sjemena neće ostati ni zrno a kamoli plod… Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita u Zagrebu neće dobro proći. Osobno, prvi ću ga u tome spriječiti… Bit će krvi i padat će glave. A sad neka ovaj post shvati kako tko želi”.

Bičak je to objavio na svojem profilu u četvrtak, a u nedjelju se već našao pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu. Određen mu je jednomjesečni pritvor kako djelo ne bi ponovio, piše Index hr.

Zagrebačka policija potvrdila je da je provedeno “kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju putem društvene mreže na štetu troje saborskih zastupnika”. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja “priveden je nadležnom državnom odvjetništvu uz kaznenu prijavu”, priopćeno je iz policije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0