“NA DVA MJESTA JA SAM” Poslušajte pjesmu koja je povezala Slavoniju i Dalmaciju, Vukovar i Škabrnju

Mnogi bi htjeli 18. studenoga biti na dva mjesta, u Škabrnji i Vukovaru...


Nedavno je svjetlo dana ugledala pjesma pod nazivom “Na dva mjesta ja sam”. Izvode je Stjepan Jeršek Štef i Miomir Bubalo Miško. Stihove potpisuje Branimir Mikić, dok je za glazbu zaslužan Aleksandar Homoky. Aranžman potpisuje Željko Nikolin.


“Pjesma je napisana 19.11. prošle godine, napisao ju je Branimir Mikić kojeg sam ja nazvao prethodni dan kada sam bio u Škabrnji. Nazivali su me prijatelji iz Vukovara i pitali jesam li u Vukovaru. Bio sam kod prijatelja Šime u Škabrnji koji je prošao kalvariju…

Čuo sam se s Branimirom i pitao ga kako nitko od njih koji pišu stihove nije opjevao ili napisao kako nam je teško taj dan, 18.11., jer ne možemo biti u istom trenutku na dva mjesta, ne možemo biti u Škabrnji i Vukovaru u istom trenutku, a htjeli bi biti, baš kao i cijeli hrvatski narod.

Svi se sjete Škabrnje i Vukovara, ali uvijek je dilema gdje ići taj dan. Onda me Branimir nazvao. Rekao je da nije cijelu noć spavao, poslao mi je stihove pjesme koju je napisao”, ispričao nam je Miomir Bubalo Miško, inače policajac iz Imotskoga.

Kasnije je došao na ideju da otpjeva pjesmu zajedno sa Stjepanom Jeršekom Štefom.

“Štef je inače Slavonac i kroz pjesmu smo povezali Slavoniji i Dalmaciju, Vukovar i Škabrnju, ta dva mjesta koja su prošla veliku tragediju u Domovinskom ratu”, kazuje nam dalje sugovornik.

Kako nam je kazao, pjesma je snimljena prije dva tjedna u studiju u Osijeku. Muški vokali su momci iz tamburaškog sastava Džentlmeni, dok su ženski vokali – pjevačice Tena i Marta Nikolin.

“Htjeli smo je napraviti baš da izađe uoči obilježavanja pada Vukovara i Škarbrnje, prigodna je pjesma za ovo vrijeme”, kazuje nam Bubalo koji će i ove godine posjetiti Škabrnju, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
3
Hagić
23
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime