U Pučišćima na Braču, nakon godinu i po dana duge opsežne rekonstrukcije bivšeg hotela Palača Dešković, svečano je otvoren heritage hotel Puteus Palace.

Puteus Palace je u vlasništvu grupacije u kojoj su tvrtke Industrius d.o.o. i Kredenca d.o.o.  iz Sinjskog Obrovca, čija je vlasnica i direktorica Milenka Barać. U kupnju i rekonstrukciju objekta investitor je uložio 3 milijuna eura te je dobio i poticaj Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske.

‘’Značaj heritage hotela, poput Puteus Palacea, je što uz uslugu smještaja nude i promoviraju i našu bogatu kulturnu baštinu. Ovakve vrijedne investicije doprinose pozicioniranju Brača i cijele Splitsko-dalmatinske županije na karti luksuznog turizma te podizanju naše turističke ponude na jednu višu razinu’’, rekao je prigodom otvaranja hotela predsjednik HGK – Županijske komore Split, Joze Tomaš.

Hotel predstavlja luksuzno odmorište, osobito pogodno za nautičare, ljubitelje povijesne, kulturne i eno gastronomske ponude i luksuznog smještaja, te  već  bilježi ogroman interes domaćih i inozemnih turističkih agencija.

Opremljen je najmodernijim sustavima te posluje po najmodernijim svjetskim standardima. Sadrži 9 dvoposteljnih superior soba i 6 hotelskih apartmana, Puteus restoran, Wine bar, mini-wellness s jaccuzijem i finskom saunom, terasu, parking, dok je pri kraju uređenja i vanjski bazen dužine 10 metara s pogledom na mediteranski vrt i zgradu hotela koja je zaštićeni spomenik kulture. Ispred hotela je novouređena marina s 50 vezova.

Otvaranjem hotela u Pučišćima tvrtka Kredenca ne namjerava stati s investicijama u turizmu, odnosno u luksuzne heritage hotele u povijesnim palačama. Idući im je projekt otvaranje Tripalo Palace heritage hotela u Sinju, koji je također zaštićeni spomenik kulture te se pod budnom paskom konzervatora rekonstruira već dvije godine. U taj projekt tvrtka Kredenca ulaže pet milijuna eura a otvorenje Tripalo Palacea se očekuje krajem 2019. godine.

Tvrtka Industrius d.o.o. osnovana je 2010. godine te je jedna od vodećih tvrtki na području industrije i energetike. Tvrtka je dobitnik Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore za najuspješnije trgovačko društvo u Splitsko-dalmatinskoj županiji u 2016. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava, za koju je nominirana i na državnoj razini. 2017. godine osnovali su tvrtku Kredenca d.o.o. za upravljanje boutique heritage hotelima na posebnim lokacijama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime